Stationspleinen, Hoekse Lijn

Op het project Hoekse Lijn van de gemeente Rotterdam wordt de bestaande treinverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland over hetzelfde tracé vervangen door een metrolijn. Meer informatie over het project Hoekse Lijn is te vinden op maassluis.nl/hoekse lijn en de website van de MRDH.

Verschil bestaande en nieuwe situatie

In de bestaande situatie voor Maassluis halteren treinen op de stations Maassluis Centrum en Maassluis West. Met de nieuwe metrolijn blijft dit zo; de metro’s blijven deze twee stations aandoen. Als extra komt er een geheel nieuw station bij in Maassluis; station Steendijkpolder. Dit station komt aan de Merellaan tegenover de Nobeldreef.

Station Maassluis Centrum

Station Maassluis Centrum wordt in opdracht van het projectenbureau Hoekse Lijn geheel vernieuwd, helemaal toegespitst op de metrovoertuigen. Het pleingedeelte van dit station verandert niet. De gemeente Maassluis heelt het pleingedeelte slechts aan tot aan het werkgebied van het stationsdeel.

Station Maassluis West

Ook Station Maassluis West  wordt geheel vernieuwd en aangepast aan de metrovoertuigen.
Het pleingedeelte van dit station verandert wѐl; er vindt een complete herinrichting plaats van het parkeerterrein aan het plein. Het aantal parkeerplaatsen bij dit station wordt nagenoeg verdubbeld tot 107 onder gelijktijdige vermindering van het aantal bus in-/uitstapstroken van 3 naar 2. Voorts wordt het bestaande fietspad  vanaf de Koningshoek doorgetrokken tot voorlangs het pleingedeelte van het station en is er een  nieuw bomenplan met bestaande en nieuwe bomen.

Naar verwachting wordt met de herinrichting van dit plein gestart na 1 juli 2017 met algehele afronding aan het eind van het najaar 2017.

Station Steendijkpolder

Het geheel nieuwe station Steendijkpolder aan de Merellaan krijgt een voorplein met de nodige parkeerplaatsen (67 in totaal), fietsvoorzieningen (plaats voor ongeveer 200 fietsen met een mogelijke uitbreiding van dit aantal in de toekomst tot het totaal van ongeveer 290) en bomen.

Naar verwachting wordt met de uitvoering van dit plein op 1 juli as. gestart. Gereed naar verwachting op 1 september 2017.

(Her)inrichtingsontwerpen

Het herinrichtingontwerp van het plein Maassluis-West en het inrichtingsontwerp van het nieuwe plein Steendijkpolder zijn op woensdag 22 maart 2017 gepresenteerd op een drukbezochte inloopavond voor de inwoners. De tekeningen die hier zijn gepresenteerd kunt u hieronder inzien / downloaden.

Contact

De heer R.D. Pherai of de heer P. van der Burg van de afdeling Ruimtelijke Projecten, bereikbaar via telefoonnummer 14 010.

Meer informatie: