WoonWijzerBox

De gemeente investeert samen met Maassluizers in een duurzame toekomst. Zeker in woningen die gebouwd zijn tot en met de jaren '90 is vaak nog veel energiewinst te behalen met isoleren. Woningeigenaren kunnen met simpele, kleine maatregelen - die zij vaak zelf kunnen (laten) uitvoeren - al veel bereiken. 

Dankzij een bijdrage van de Rijksoverheid, de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), krijgen woningeigenaren de mogelijkheid om dit met een flinke korting te doen. Zij kunnen een WoonWijzerBox bestellen met daarin energiebesparende mogelijkheden ter waarde van 100,00 euro en betalen daar slechts 10,00 euro voor. Op www.woonwijzerwinkel.nl/maassluis staat hoe u deze korting kan gebruiken.

De WoonWijzerBox kan zelf gevuld worden met energiebesparende producten zoals radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen. Ook kan de WoonWijzerScan worden besteld. Daarmee is in één oogopslag te zien welke energiebesparende maatregelen, toegespitst op de persoonlijk woonsituatie, genomen kunnen worden.

In de flyer 'Samen energie besparen is te zien hoe het werkt. Let op; er zijn ruim 1.400 boxen beschikbaar, maar op is op!

Het project energiebesparing huiseigenaren 2020 is een samenwerking van de gemeente met de WoonWijzerWinkel en het burgerinitiatief Energie Collectief Waterweg.