Hoe doe ik aangifte?

U kunt op verschillende manieren aangifte doen. Zo kunt u bijvoorbeeld van eenvoudige delicten aangifte doen via internet of de telefoon. Daarnaast is het ook mogelijk om via de webcam of een 3D loket aangifte te doen. Bij zogeheten high impactcrimes zoals woninginbraak of een overval komt de politie bij u thuis om een verklaring af te nemen, daar wordt ook de aangifte opgenomen. U hoeft hiervoor dus niet naar de politiepost in het stadhuis te gaan.

Internetaangifte

Via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen kunt u aangifte doen van eenvoudige delicten, mits deze in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn gebeurd. Is uw fiets gestolen? Auto bekrast? Is er geprobeerd in uw berging in te breken? Portemonnee gerold? Spullen uit uw tuin gestolen? Heeft u geen idee wie de dader is, en heeft u weinig tijd om naar de politiepost te komen om aangifte te doen? Is er geen geweld gebruikt tegen personen? Dan kunt u online aangifte doen.

Telefonische aangifte

Voor de meeste feiten waarvan u aangifte kunt doen via internet, kunt u overigens ook telefonisch aangifte doen. Daarvoor belt u het Politie Service Center op nummer 0900-8844 (lokaal tarief).
In de volgende gevallen kunt u niet telefonisch -maar wel via internet of bij de politiepost aangifte doen: diefstal en/of inbraak van of uit vaartuig, diefstal/verlies van kentekenbewijs en diefstal scooter of snorfiets, doorrijden na ongeval of schade.

Webcam

Heeft u een webcam en wilt u graag virtueel contact met een van onze medewerkers? Dan kunt u nu ook aangifte doen via webcam. De virtuele aangifteruimtes zijn zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 22.00 uur. In tegenstelling tot internet- en/of telefonische aangifte kunt u van alle feiten aangifte doen, behalve van jeugd- en geweldzaken.

3D aangifte

U kunt ook bij de politiepost in het stadhuis aangifte doen bij een 3D-loket. Dat wil zeggen dat u contact heeft met een politiemedewerker die op een centrale locatie zit via een tv-scherm met driedimensionaal beeld. De politiemedewerker neemt op de gebruikelijke manier de aangifte op.

Meer informatie? 

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.