Veilig wonen

 • Woonoverlast

  Alle Maassluizers moeten zich prettig en veilig thuis voelen in zijn eigen huis en buurt. Een prettige woonomgeving speelt hierbij een grote rol. Soms ervaren bewoners woonoverlast door hun buren of omgeving. Vaak wordt deze overlast onderling opgelost maar het kan ook voorkomen dat de gemeente of woningbouwcorporatie maatregelen moet treffen om deze woonoverlast op te lossen.

  Last van woonoverlast?

  Als u woonoverlast ervaart dan kunt u het volgende doen:

  • Laat uw buren weten dat u overlast van hen ervaart en waar deze overlast uit bestaat. Als uw buren niet weten wat er mis is, kunnen zij het ook niet oplossen. Spreek uw buren op een rustig moment vriendelijk aan op hun gedrag. Ruzie maakt de situatie alleen maar vervelender en de overlast wordt daarmee niet verholpen. Wacht hier niet te lang mee.
   Als praten met de veroorzaker(s) niet helpt en de overlast aanhoudt, raden wij u aan het te melden bij uw verhuurder, uw Vereniging van Eigenaren, de politie of de gemeente.

  Woonoverlast melden

  Huurt u een woning van Maasdelta?

  • Telefoonnummer 0181-603703.
   Of u meldt de overlast via het overlastformulier dat u kunt vinden op de website van Maasdelta: www.maasdelta.nl.

  Huurt u een woning van Vestia?

  • Telefoonnummer 088-1242424.
   Of u meldt de overlast via het overlastformulier dat u kunt vinden op de website van Vestia: www.vestia.nl.

  Heeft u een koopwoning?

  • Bent u zelf eigenaar van uw woning of eigenaar/bewoner van een appartement? Uw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een aantal dingen doen bij overlast. Kijk voor meer informatie op www.platformwoonoverlast.nl/voor-u/vve

  U kunt het overlast ook melden bij de gemeente via telefoonnummer 14 010 of het digitale formulier Woonoverlast

 • Woninginbraken

  Veilig wonen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dit is helaas niet het geval. Jaarlijks worden in Nederland veel mensen het slachtoffer van woninginbraak. De gemeente en de politie willen het aantal woninginbraken in Maassluis terugdringen.

  Elke inbraak is er één teveel. Een woningbraak is een ernstige inbreuk op uw privacy. Naast materiële schade is de emotionele schade vaak groot. Het gevoel van onveiligheid kan soms lang duren. Gelukkig kunt u zelf het een en ander doen om een inbraak te voorkomen.
  Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie via het alarmnummer 112. Is er geen spoed neem dan contact op via 0900-8844 of via 0800-7000 als u anoniem wilt melden.