Sportzaal Sportlaan

De gemeente Maassluis gaat een nieuwe sportzaal bouwen aan de Sportlaan. Met de bouw komt de gemeente tegemoet aan de toenemende vraag naar ruimte voor binnensportactiviteiten. Daarnaast biedt de zaal straks onderdak aan de leerlingen van het Revius Lyceum voor hun gymlessen. Een andere vaste gebruiker wordt basketbalvereniging Green Eagles die de zaal aan de Haydnlaan verruilt voor deze nieuwe accommodatie.

Twee mogelijke locatievarianten

Bij één variant is de sportzaal opgenomen in het groen tussen de parkeerplaats en het Evides pompstation en is zoveel mogelijk ruimte voor het herinrichten van het plantsoen. Bij de tweede variant ligt de sportzaal zichtbaar voor aan de Sportlaan en is de zaal ook zichtbaar vanaf de Vermeerlaan.

Locatievariant 1 (Evides) 

De sportzaal wordt op het stuk groen gebouwd tussen het parkeerterrein en Evides en komt op circa 75 meter van de woningen te staan. Met de herinrichting van het parkje wordt de sportzaal grotendeels aan het zicht onttrokken van deze woningen.
De entree is gericht naar de Sportlaan. Het parkeerterrein wordt opnieuw ingericht en markeert de entree naar VDL. Het accent van de sporthal ligt op de entree. De weg naar Evides blijft behouden. De sporthal ligt tegen een groene achtergrond. De sportzaal komt te liggen aan een plein zonder afgelegen zones. Het groen tussen de nieuwbouw en de woningen biedt mogelijkheden voor de herinrichting, waarbij het parkje bereikbaar is vanaf de Sportlaan.

Locatievariant 2 (Sportlaan)

De sportzaal staat uit het directe zicht van de woningen aan de Jeroen Boschstraat en is duidelijk zichtbaar aan de Sportlaan. De uitbreiding van het parkeerterrein vindt plaats richting Evides en voor een deel richting de woningen. De sportzaal is al zichtbaar vanaf de Vermeerlaan. De entree van de sportzaal is gericht op het parkeerterrein en VDL. Een deel van het parkeerterrein is niet te overzien vanaf de Sportlaan. De weg naar Evides blijft behouden. Het park wordt deels aan het zicht onttrokken.  

Inloopbijeenkomst

Tijdens een inloopavond op 20 januari 2020 heeft de gemeente de bouwplannen uitgelegd aan ruim 80 belangstellenden. De stedenbouwkundige van de gemeente gaf een toelichting op twee mogelijke locatie varianten.

In gesprek

Belangstellenden gingen ook in gesprek met andere vertegenwoordigers van de gemeente, bijvoorbeeld over verkeer en parkeren, groen en het toekomstige gebruik van de sportzaal. Ook konden belangstellenden via een reactieformulier opmerkingen doorgeven aan de gemeente en zich opgeven voor een meedenkgroep.