Sluispolder-West

De gemeenteraad heeft in juli 2014 uitgangspunten vastgesteld voor de herontwikkeling van de woningen van Maasdelta in Sluispolder-West en De Vlietlocatie. De bedoeling is om de Sluispolder-West te verbeteren tot een veelzijdig woongebied met voornamelijk eengezinswoningen, met voor- en achtertuinen, veel groen en een stadstuin. Zo krijgt de wijk het karakter van een "tuindorp". Appartementen en voorzieningen aan de randen omsluiten de wijk. Het gebied behoort ook tot één van de drie te realiseren woonservicezones van Maassluis, met levensloopbestendige woningen en voldoende zorgvoorzieningen binnen handbereik. De herontwikkeling van De Vlietlocatie e.o. moet een belangrijke impuls geven aan het economisch functioneren van de binnenstad.

De bedoeling is om de Sluispolder-West te verbeteren tot een veelzijdig woongebied met voornamelijk eengezinswoningen, met voor- en achtertuinen, veel groen en een stadstuin. Zo krijgt de wijk het karakter van een "tuindorp". Appartementen en voorzieningen aan de randen omsluiten de wijk. Het gebied behoort ook tot één van de drie te realiseren woonservicezones van Maassluis, met levensloopbestendige woningen en voldoende zorgvoorzieningen binnen handbereik. De herontwikkeling van De Vlietlocatie e.o. moet een belangrijke impuls geven aan het economisch functioneren van de binnenstad.

Op 7 mei 2019 heeft er een informatiemarkt in De Vliet plaatsgevonden. Tijdens deze informatiemarkt werd een korte animatiefilm getoond. Waan u even in deze toekomstige wijk en bekijk de nieuwe woningen en het openbaar gebied.

Meer informatie over Sluispolder-West kunt u lezen op de website Sluispolder-West. Hier kunt u ook de, reeds door Maasdelta verstuurde nieuwsbrieven vinden.