Sluispolder-West

Foto van Guido Gezellestraat in Sluispolder-West

De gemeenteraad heeft in juli 2014 uitgangspunten vastgesteld voor de herontwikkeling van de woningen van Maasdelta in Sluispolder-West en De Vlietlocatie. De bedoeling is om de Sluispolder-West te verbeteren tot een veelzijdig woongebied met voornamelijk eengezinswoningen, met voor- en achtertuinen, veel groen en een stadstuin. Zo krijgt de wijk het karakter van een "tuindorp". Appartementen en voorzieningen aan de randen omsluiten de wijk. Het gebied behoort ook tot één van de drie te realiseren woonservicezones van Maassluis, met levensloopbestendige woningen en voldoende zorgvoorzieningen binnen handbereik. De herontwikkeling van De Vlietlocatie e.o. moet een belangrijke impuls geven aan het economisch functioneren van de binnenstad.

De eerste fase van herontwikkeling richt zich op de Guido Gezellestraat en de G.A. Brederolaan. De nieuwbouwopgave hier bestaat uit circa 34 eengezinswoningen en een nieuwe school voor Het Spectrum met een sportzaal.

Daarnaast is er een onderzoek afgerond naar de invulling van de voormalige RK-kerklocatie aan de P.C.Hooflaan. Hierbij is gekeken naar de mogelijkheden voor water en groen, al dan niet in combinatie met woningen.

De bedoeling is om de Sluispolder-West te verbeteren tot een veelzijdig woongebied met voornamelijk eengezinswoningen, met voor- en achtertuinen, veel groen en een stadstuin. Zo krijgt de wijk het karakter van een "tuindorp". Appartementen en voorzieningen aan de randen omsluiten de wijk. Het gebied behoort ook tot één van de drie te realiseren woonservicezones van Maassluis, met levensloopbestendige woningen en voldoende zorgvoorzieningen binnen handbereik. De herontwikkeling van De Vlietlocatie e.o. moet een belangrijke impuls geven aan het economisch functioneren van de binnenstad.

De eerste fase van herontwikkeling richt zich op de Guido Gezellestraat en de G.A. Brederolaan. De nieuwbouwopgave hier bestaat uit circa 34 eengezinswoningen en een nieuwe school voor Het Spectrum met een sportzaal.

Meer informatie over Sluispolder-West kunt u lezen op de website Sluispolder-West. Hier kunt u ook de, reeds door Maasdelta verstuurde nieuwsbrieven vinden.