Rijnmondveilig.nl

Wat is Rijnmondveilig.nl?

Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Op één plek kun u terecht voor alle informatie van de brandweer, ambulancedienst, 112-meldkamer (onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), politie, gemeenten en andere partners die bijdragen aan uw veiligheid. Op de website Rijnmondveilig.nl vindt u altijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, alle actuele informatie over incidenten in de regio, zoals een grote brand of het vrijkomen van een gevaarlijke stof. 

Informeren

Op Rijnmondveilig.nl vindt u actuele informatie en updates over grote en kleine incidenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand in uw woonwijk, een stroomstoring, asbestverontreiniging of een groot verkeersongeval. Naast incidenten kunt u hier informatie vinden over veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo kunt u de politie helpen bij het opsporen van verdachten, zijn er preventietips te vinden en ook informatie van andere alarmerings- en informatiediensten van de nationale overheid zoals Burgernet, AMBER Alert en NL Alert. U kunt Rijnmondveilig ook volgen via Twitter (@rijnmondveilig), Facebook of door de Rijnmondveilig-app te downloaden zodat u op de hoogte bent van kleinere of grote incidenten.

Alarmeren

In de Rijnmondveilig-app kunt u aangeven of u een pushbericht wilt ontvangen als er een incident in uw buurt is.

NL-alert

Bij incidenten met gevaar of overlast wordt u via een NL-Alert bericht geïnformeerd. In deze berichten ontvangt u instructies zoals 'sluit ramen, deuren en stop uw mechanische ventilatie' of 'drink geen water uit de kraan'.

Sirene

Bij acuut gevaar klinkt ook de sirene. Als u de sirene hoort, ga dan direct naar binnen en sluit ramen en deuren. Kijk op Rijnmondveilig.nl en/of stem af op radio Rijnmond 93.4 FM voor de verdere instructies.

Volg instructies hulpdiensten op

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de instructies van de hulpdiensten opvolgen. Ook u kunt daar aan bijdragen. Als u een NL-alert ontvangt, waarschuw dan ook altijd de mensen in uw directe omgeving en kijk of u hulpbehoevenden, ouderen en kinderen kunt helpen.

Animatie

Bekijk de animatie: 'Hoe word ik gealarmeerd in de regio Rijnmond':

Meer informatie

Meer informatie op de website: www.rijnmondveilig.nl.