Incidenten en rampen

 • Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel

  Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Op rijnmondveilig.nl van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vindt u betrouwbare informatie over risico's, incidenten en rampen in de regio Rotterdam-Rijnmond. De Veiligheidsregio gebruikt een mix van websites, NL-Alert, Twitter en Facebook om de bevolking en de media te informeren en/of te alarmeren bij rampen en incidenten.
  Radio Rijnmond is de regionale calamiteitenzender.

  Link naar YouTube.

  Als de sirene gaat, dreigt er acuut gevaar. Ga zo snel mogelijk naar binnen en zet de radio of tv aan. De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in een of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoort u de sirene, dan dreigt er dus acuut gevaar in uw omgeving.

 • Wat is Rijnmondveilig.nl?

  Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Op één plek kun u terecht voor alle informatie van de brandweer, ambulancedienst, 112-meldkamer (onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), politie, gemeenten en andere partners die bijdragen aan uw veiligheid. Op de website Rijnmondveilig.nl vindt u altijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, alle actuele informatie over incidenten in de regio, zoals een grote brand of het vrijkomen van een gevaarlijke stof. 

 • Hoogwater

  Woont of werkt u buiten de dijken en dichtbij de Nieuwe Waterweg? Van 1 oktober tot en met 15 april zorgt het stormseizoen voor meer kans op hoogwater op de rivier.
  In extreme omstandigheden leidt dit tot water op de kades en mogelijk wateroverlast, met name op de laaggelegen kades van het Hoofd en de Govert van Wijnkade.
  Als er hoogwater wordt verwacht, plaatst de gemeente afzettingen op de lager gelegen plekken.
  Via een SMS-systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van 't Hoofd en de bedrijven aan de Burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wilt u ook worden geïnformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan crisisbeheersing@maassluis.nl.