Hoekse Lijn

Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft 10 juli 2013 het besluit genomen om de spoorlijn tussen Schiedam en Hoek van Holland om te bouwen tot metro en de lijn aan te sluiten op het regionale metronet. Naar verwachting is de ombouw eind 2017 klaar.

Uitbreiding metrolijn B

De nieuwe Hoekse Lijn zal een uitbreiding zijn van metrolijn B die begint in de Rotterdamse wijk Nesselande aan de Zevenhuizer Plas. In Hoek van Holland wordt de lijn 900 meter verlengd tot vlak bij de zee. De lijn loopt daardoor van het strand van Nesselande naar het strand van Hoek van Holland, dwars door het winkelhart van Rotterdam en de andere stedelijke centra in de regio.

Station Steendijkpolder

Maassluis krijgt bovendien een nieuw station Steendijkpolder. De twee bestaande stations in Maassluis worden omgebouwd tot eigentijdse metrostations. Ook komt er bij het station een extra spoor, dat het mogelijk maakt om metro’s te laten keren.

Film 'Met de metro naar stad & strand'

Bekijk de film 'Met de metro naar stad & strand' via YouTube: https://youtu.be/kFcHucZmfWc. De film maakt het voor toekomstige reizigers mogelijk alvast in te stappen voor een proefrit met de nieuwe Hoekse Lijn.

Logo van de Hoekse LijnVragen?

Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met de Stadsregio Rotterdam:

Dhr. Marco Bekker (omgevingsmanager Hoekse Lijn)
Telefoon: (010) 489 43 34
E-mail: ahm.bekker@rotterdam.nl

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op onderstaande websites en social media: