Het Balkon

Nieuwbouwlocatie Het Balkon van Maassluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon (BPD - voorheen Bouwfonds - en Maasdelta) in samenwerking met de gemeente. Door de unieke ligging aan de Nieuwe Waterweg is Het Balkon een ideale plek om te wonen en te verblijven.

De wijk bestaat uit vier fasen waar in totaal ruim achthonderd woningen worden gerealiseerd. Een gevarieerd aanbod aan huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen met zowel hoog- als laagbouw, maakt de wijk aantrekkelijk voor een breed publiek. Uiteraard beschikt de wijk ook over de nodige voorzieningen. Zo is er een multicourt waar verschillende sporten beoefend kunnen worden met ernaast een speelplaats voor kleinere kinderen. Ook zijn er een tandartsenpraktijk en een brede school op Het Balkon gevestigd.

Meer informatie over de woningen vindt u op de website van de ontwikkelaar.

Stationsverbinding

De gemeente Maassluis werkt aan een langzame verkeersverbinding tussen aan de ene kant woonwijk Het Balkon, natuurspeelplaats Avonturis en het fietspad langs de Waterweg en aan de andere kant metrostation Maassluis-West en winkelcentrum Koningshoek. Voor fietsers en voetgangers ontstaat zo een snelle en aantrekkelijke verbinding. Bij Werk in uitvoering leest u meer hieronder. Ook zijn een impressie en het schetsontwerp te bekijken/downloaden.