Duurzaamheidscentrum

Het Duurzaamheidcentrum (voorheen Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie) verzorgt lessen voor alle groepen van het basisonderwijs. Het zijn lessen met natuur- en milieuthema‚Äôs die op het centrum of op locatie gegeven worden. Het Duurzaamheidscentrum (DCM) leent ook leskisten en andere materialen uit.

Jaarprogramma 

Het totale aanbod van het DCM is te vinden in het Jaarprogramma 2019-2020 PDF-icoon (984,05 KB). Opgeven voor lessen en het reserveren van materialen kan via dcm@maassluis.nl.

Aanzet tot duurzaam gedrag

De gemeente Maassluis vindt het heel belangrijk dat kinderen in contact komen met natuur en dat zij positieve natuurbelevenissen opdoen. Door kinderen hun omgeving te laten ontdekken en er de waarde van in te laten zien, zorg je er indirect voor dat zij zich er ook verantwoordelijk voor voelen. Dit is de eerste aanzet tot duurzaam gedrag.

Het is mooi dat het DCM Maassluise kinderen nog steeds buiten bezig kan laten zijn en hen zo te laten ervaren hoe spannend het buiten kan zijn.

Contactgegevens

Het DCM aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 433 in Maassluis is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Het postadres is:

Duurzaamheidscentrum Maassluis
Postbus 55
3140 AB Maassluis

Telefoonnummer: 06-52506053
E-mailadres: dcm@maassluis.nl

Download

Download het programmaboek:
Jaarprogramma DCM 2019-2020 PDF-icoon (984,05 KB)