Duurzaamheidscentrum

Het Duurzaamheidcentrum is in de plaats gekomen voor het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie. De naamsverandering was nodig omdat we het thema Milieu, en daarmee Duurzaamheid, meer willen uitdragen. We sluiten in deze vorm ook beter aan bij de landelijke vernieuwingen.

Op het Duurzaamheidcentrum (DCM) worden lessen gegeven aan alle groepen van het basisonderwijs. Het zijn lessen met natuur- en milieuthema’s die op het centrum of op locatie gegeven worden. We lenen ook leskisten en andere materialen uit. In ons jaarprogrammaboekje staat ons gehele aanbod. Opgeven voor lessen en het reserveren van materialen kan via dcm@maassluis.nl.

Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in contact komen met natuur en dat ze positieve natuurbelevenissen  opdoen. Door kinderen hun omgeving te laten ontdekken en er de waarde van in te laten zien, zorg je er indirect voor dat zij zich er ook verantwoordelijk voor voelen. Dit is de eerste aanzet tot duurzaam gedrag. Het is mooi dat wij de kinderen van Maassluis nog steeds de gelegenheid kunnen geven om buiten bezig te zijn en hun te laten ervaren hoe spannend het buiten kan zijn.

Contactgegevens

Bezoekadres: Dr. Albert Schweitzerdreef 433 3146 AP Maassluis (maandag, dinsdag en donderdag geopend van 08.00-16.30 uur)
Postadres: Postbuss 55 3140 AB Maassluis afd ROVM/DCM
Tel: 06-52506053
Email: dcm@maassluis.nl