Inwoners

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Samen maken wij Maassluis een stukje duurzamer.

Energie besparen

Vanuit de gemeenten uit stadsregio Rotterdam is de WoonWijzerWinkel aangewezen als energieloket voor particuliere woningeigenaren. De dienstverlening van de WoonWijzerWinkel is gratis en onafhankelijk. De WoonWijzerWinkel garandeert keuzevrijheid, biedt deskundig maatwerkadvies en zoekt altijd naar de beste oplossing voor u. Dit doen zij digitaal op de website, maar u kunt ook langs komen in de 2500m² grote showroom in Rotterdam waar alle duurzame oplossingen te zien zijn!

Wilt u nog meer weten over energie en milieu in het dagelijkse leven, neem dan ook eens een kijkje op de website van Milieu Centraal.
 

Energie opwekken
 

Zonatlas

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u weten of uw dak geschikt is?
Ga dan naar de website van de Zonatlas, hiermee kunt u in één oogopslag zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Vergunning

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de website www.omgevingsloket.nl kunt u de vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig hebt.

Subsidies en financiering

Het nemen van energiebesparende maatregelen aan uw huis kost vaak geld. Maar gelukkig zijn er subsidie- en financieringsregelingen, waarmee u een flinke tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen.

Er zijn landelijke regelingen, maar ook provincies en gemeenten zetten regelmatig eigen subsidies op. Via de website Energiesubsidiewijzer ziet u voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt.

Elektrisch rijden en laadpalen

Waar kunt u uw elektrische fiets opladen?

  • Douanehuisje
  • Fietsenstalling Koningshoek

Fietsenwinkels (opladen tijdens openingstijden)

  • Cees Boer fietsen, Noordvliet 43-45, Maassluis
  •  Jos Lock Tweewielers – Haven 11, Maassluis
  • Van Kortenhof Tweewielers, Elektraweg 2, Maassluis

Omdat niet alle fietsoplaadpunten op een centrale plek geregistreerd staan kan het zijn dat er nog een aantal locaties in dit overzicht missen. Deze kunt u doorgeven op duurzaam@maassluis.nl

Opladen elektrische auto's

De gemeente Maassluis wil een duurzaam Maassluis zijn. Met het stimuleren en faciliteren van elektrisch vervoer wordt hier invulling aan gegeven. Bent u inwoner van Maassluis en wilt u een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen? Dat kan! De aanvraag en de mogelijke plaatsing van deze laadpalen in Maassluis kan via marktpartijen die in het bezit zijn van een overeenkomst met de gemeente. U doet uw aanvraag kosteloos bij een marktpartij. Nadat uw aanvraag is getoetst op commerciële en technische haalbaarheid, wordt deze doorgezet naar de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor de beleidstoets. Op basis van de beleidsregels vragen marktpartijen een vergunning aan om een oplaadpaal te plaatsen en dienen een verzoek in om het benodigde verkeersbesluit te nemen.

Op dit moment is Allego de enige marktpartij die bevoegd is oplaadpalen te plaatsen in de openbare ruimten van Maassluis. De gemeente betaalt niet mee aan de plaatsing en exploitatie. Het aanvragen van een openbare laadpaal van Allego kan via: https://openbaarladen.nl.