Bedrijven

Duurzaam ondernemen is slim ondernemen. Door efficiënt om te gaan met energie, water, afval en vervoer kunt u als ondernemer flink geld besparen. En het is ook goed voor het milieu én uw imago.

WoonWijzerWinkel

Op zoek naar opdrachten in de buurt? Sluit u dan aan bij de WoonWijzerWinkel.
De WoonWijzerWinkel is het energieloket voor de regio’s Rijnmond en Haaglanden. Particulieren die duurzaam willen (ver-)bouwen en energie willen besparen of opwekken kunnen voor onafhankelijk en concreet advies bij de WoonWijzerWinkel terecht. Aanvragen die hieruit ontstaan worden gekoppeld aan regionaal vakmanschap. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van de WoonWijzerWinkel.

Klimaatestafette

De gemeente Maassluis biedt haar bedrijven aan om mee te doen aan de klimaatestafette. Ondernemers ontvangen een scan met besparingstips op het gebied van energiegebruik en vervoer. Daarnaast verschijnt er een artikel over de resultaten van de scan in de lokale krant. Vervolgens gaven de deelnemers het estafettestokje aan elkaar door. In vijf jaar tijd hebben al zo’n 25 ondernemers een advies ontvangen. Wilt u meer weten over de klimaatestafette dan kunt u een e-mail sturen naar duurzaam@maassluis.nl.

Milieubarometer 

De Milieubarometer is voor ondernemers die milieukosten willen besparen en hun milieuprestatie zichtbaar willen maken. De Milieubarometer bevat ook praktische besparingstips.

Op dit moment kunnen ondernemers nog gebruik maken van een gratis startabonnement. Normaal gesproken kost een abonnement voor de Milieubarometer  € 198,- voor de eerste twee kalenderjaren. Daarna kost een onderhoudslicentie slechts € 65,- per jaar (prijspeil 2015). Na het aflopen van het startabonnement kunt u zelf bepalen of u het abonnement voort wilt zetten.

Kansen bij Verkassen

Kansen bij Verkassen assisteert u bij nieuwbouw, verbouwen, renoveren en verhuizen. Deze online wegwijzer geeft u snel inzicht in uw kansen voor duurzaamheid en kostenbesparing. Op deze manier wil de gemeente duurzaam en energiezuinig ondernemen stimuleren. Kansen bij Verkassen is voor MKB-bedrijven die: verhuizen; verbouwen; renoveren; of nieuw bouwen. De Kansen bij Verkassen scan is gratis voor ondernemers van de voormalige stadsregio Rotterdam

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Uitgebreide informatie over duurzaam ondernemen vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vindt u onder andere informatie over subsidies en financiering.

Wilt u weten wat ambitie van de gemeente Maassluis is voor een duurzaam ondernemend Maassluis. Bekijk dan de duurzaamheidsvisie.