Grofvuil

De milieustraat is voorlopig alleen op afspraak open. Kijk voor meer informatie op Milieustraat

Op digitale afspraak kunt u grofvuil ook laten ophalen. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. 


Grof huisvuil laten ophalen (afspraak maken kan tijdelijk alleen digitaal)

Voor het ophalen van grofvuil moet u een afspraak maken. U kunt 24 uur per dag digitaal een afspraak maken of telefonisch van maandag t/m vrijdag (tussen  8.30 -12.30 uur en tussen 13.00-15.30 uur) via telefoonnummer 14010 (menu 1)

Waar en wanneer wordt grofvuil opgehaald

Elke woensdag in de maand wordt het grofvuil opgehaald, mits wij niet volgeboekt zitten, dan verschuift dit naar de eerst volgende keer.

In het geval van een verhuizing kan grofvuil elke woensdag worden opgehaald bij woningen die door de bewoners worden verlaten en waarvan de sleutel moet worden ingeleverd. Ook tuinafval (snoeihout, takken, struiken e.d.) kan iedere woensdag worden opgehaald. Tuinaarde en zand wordt overigens niet gezien als tuinafval en wordt ook niet door de reinigingsdienst ingezameld.

Aanbieden grofvuil

Het grofvuil dat door de reinigingsdienst (na afspraak) moet worden opgehaald, dient aan de openbare weg te worden aangeboden. Het vuil moet direct bereikbaar zijn voor de ophaalwagen en mag dus niet in de tuin of in een steeg liggen.

Per afspraak wordt maximaal 1 m3 grofvuil bij u opgehaald. Heeft u meer grofvuil, dan zult u dit over meerdere afspraken moeten verdelen. Ook kunt u het natuurlijk zelf wegbrengen naar de Milieustraat aan de Heldringstraat 6.

Op de ophaaldag moet het grofvuil om 8.00 uur 's ochtends buitenstaan. U mag het echter niet eerder dan 22.00 uur op de avond voor de ophaaldag buitenzetten.

Klein hout, zoals latten, plinten, schroten e.d. dienen gebundeld te worden aangeboden (touwtje eromheen). Plaatmateriaal, spaanplaat, hardboard, vloerbedekking op rol en triplex mag niet groter zijn dan 1,5 meter, omdat het anders niet in de laadruimte van de kraakwagen past. Als u meerdere soorten grofvuil heeft, moet u het gescheiden van elkaar klaar leggen voor de reinigingsdienst. 

Groenafval mag niet in plastic zakken of dozen neergezet worden. Dit soort afval dient gebonden of in composteerbare zakken aangeboden te worden.

Wat wordt niet meegenomen als grofvuil

Er zijn verschillende soorten afval waarvan veel mensen denken dat ze onder het grofvuil vallen. Dat is echter niet altijd het geval. Sommige zaken worden niet als grofvuil gezien en de reinigingsdienst neemt deze spullen dan ook niet mee!

Het gaat om:

  • Puin, steen, beton en sanitair (toiletpot, wasbak). Deze materialen kunt u wel zelf wegbrengen naar de Milieustraat, maximaal 1 m3 per keer met een maximum van 3 m3 per maand
  • Materialen die asbest bevatten
  • Autobanden (kunt u inleveren bij uw garage)
  • Chemisch afval (materialen die schadelijke stoffen kunnen bevatten)
  • Grote stukken vlakglas zoals kozijnen met het glas er nog in of losse ruiten. Vlakglas kunt u wel zelf naar de Milieustraat brengen zodat het kan worden hergebruikt.