Wethouder Sjoerd Kuiper spreekt de leerlingen van de Lentiz Revius MAVO toe.

Op de Lentiz Revius MAVO is de reizende Anne Frank tentoonstelling 'Laat me mezelf zijn' geopend door schooldirecteur Timo Nuijten en wethouder Sjoerd Kuiper.

De tentoonstelling is speciaal ontwikkeld voor scholen en bestaat uit 34 banners. Hierop is het verhaal van Anne Frank te zien tegen de achtergrond van de 'grote geschiedenis' van haar tijd: de Tweede Wereldoorlog en de vervolging van de Joden. Daarnaast zijn er banners waarop hedendaagse jongeren aan het woord komen. Zij inspireren om na te denken over de consequenties die het verhaal van Anne Frank heeft voor vandaag de dag.

Vrijheid koesteren en doorgeven

"Een belangrijke tentoonstelling", vindt wethouder Kuiper. "Want onderdrukking, racisme en discriminatie is van alle tijden. Het verleden heeft laten zien waar discriminatie en racisme toe kunnen leiden. Helaas zijn dat soort polariserende krachten, die leiden tot uitsluiting en verdeeldheid, er nog steeds. Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zijn of haar verhaal kan vertellen. De vrijheid die we nu kennen moeten we koesteren en bewust doorgeven aan onze kinderen, omdat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is!"

Discriminatie melden

Heeft u last van discriminatie, of ziet u discriminatie? Of het nu gaat om discriminatie op basis van geloofsovertuiging, afkomst, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd, handicap of chronische ziekte: dit kunt u melden bij RADAR. Zij kunnen een luisterend oor bieden en mogelijk de situatie verbeteren. Ga naar www.radar.nl/discriminatie-melden.