Ondersteuning voor ondernemers/zzp-ers

Stroomopwaarts ondersteunt ondernemers, die het niet lukt om een (minimum) inkomen te verdienen. Want elke ondernemer ervaart wel eens een mindere periode.

Bijvoorbeeld door ziekte, veranderingen in uw persoonlijke situatie, opdrachtgevers die wegvallen, tegenvallende verkoop. Het kan zijn dat u zelfs moet stoppen met uw bedrijf. U kunt dan een beroep doen op het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) of de Ioaz (Wet inkomensvoorziening en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). Dit zijn landelijke bijstandswetten.

RBZ

Stroomopwaarts werkt hierbij samen met Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam. RBZ voert voor ons het Bbz en de Ioaz uit. U kunt bij RBZ terecht voor advies, begeleiding en financiƫle hulp. Denk aan een tijdelijk aanvullend inkomen voor uw levensonderhoud, administratieve ondersteuning, persoonlijke coaching of een rentedragende lening. Verder ondersteunt RBZ ondernemers, die schulden opgebouwd hebben en graag willen doorstarten.

Vragen?

Ga voor informatie over de regelingen en trajecten naar de website van RBZ: www.rotterdam.nl/rbz. U kunt ook bellen met 010-4339600 of 14 010 (vraag naar Rotterdam, en vervolgens naar Regionaal Bureau Zelfstandigen).