Bouwconsortium BAAK voert van donderdag 26 tot maandag 30 mei werkzaamheden uit op de A20 voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. Tijdens het Hemelvaartsweekend wordt onder andere de eerste onderdoorgang van het nieuwe knooppunt Vlaardingen op de bestaande snelweg aangesloten. Vanaf maandag 05.00 uur is het al toegankelijk voor verkeer.

*

Afsluitingen

Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen op de snelweg noodzakelijk. Van donderdag 26 mei 22:00 uur tot maandag 30 mei 05:00 uur is de A20 in beide richtingen afgesloten tussen af- en oprit 7 Maassluis en af- en oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg). De opritten in Maassluis en bij de Marathonweg gaan op donderdagavond al om 21:00 uur dicht. Op zaterdag- en zondagnacht is vanaf 21:00 uur de rijbaan richting Rotterdam ook dicht tussen oprit 8 bij de Marathonweg en het Kethelplein. In de nacht van zaterdag op zondag duurt de afsluiting tot 09:00 uur. In de nacht van zondag op maandag duren de werkzaamheden tot 05:00 uur.

Voorkomen sluipverkeer

Om tijdens de weekendafsluiting sluipverkeer op de omliggende wegen te voorkomen is op het Kethelplein de A20 richting Hoek van Holland afgesloten. Zo wordt verkeer vanuit de richting Rotterdam direct naar de A4 geleid. Verkeer voor Vlaardingen kan afslag 10 Schiedam-Noord nemen en binnendoor naar Vlaardingen rijden. De Zuidbuurt en de Kortebuurt/Broekpolderweg zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer (bewoners en bezoekers van bedrijven). Bij deze wegen staan verkeersregelaars die doorgaand verkeer naar de omleidingsroutes verwijzen. De Broekpolderweg wordt in het weekend gebruikt door hulpdiensten.

Omleidingsroutes en reisadvies

Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk. De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. We adviseren reizigers om gebruik te maken van de metro of, als dat mogelijk is, op de fiets te stappen.

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd de hoofdomleidingsroutes via de A4 en de N223 te volgen en de wegen tussen Vlaardingen en Maassluis te mijden. Deze hoofdomleidingsroutes zijn dan wel langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze sneller.

Geluidshinder

Tijdens de weekendafsluiting van de A20 gaan de werkzaamheden dag en nacht door. Werk zoals frezen, asfalteren, het plaatsen van vangrail, het slopen van beton, het verwijderen en plaatsen van portalen, heiwerk en het aanbrengen van damwanden, zorgt voor geluid in de omgeving en kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Daarom worden deze werkzaamheden overdag uitgevoerd tussen 07:00 en 19:00 uur. Op zondag starten dergelijke werkzaamheden om 08:00 uur.

*