De klinkerverharding op het Marelplein is vervangen door een betonverharding: de aannemer stortte gisteren het beton op de rijbaan.

Waar vroeger de klinkers lagen, ligt nu roodgekleurd beton met een zogenaamd klinkerprint. Dat wil zeggen: het is beton en daarmee heel duurzaam, maar ziet eruit als de bekende klinkers. De rijbaan is hiermee weer voor vele jaren bestand tegen intensief gebruik van verkeer en veel stiller. Mede door het roodgekleurde beton met de klinkerprint blijft de uitstraling van het plein behouden.

Door de jarenlange verkeersdrukte en de vele bochten die het verkeer op het Marelplein (formele benaming: Korte Boonestraat en Marelstraat) maakte, verschoven de klinkers en ontstonden er hobbels hier in het wegdek en was deze aan vervanging toe.

Werkzaamheden 

Van 27 juni tot en met 22 juli is de rijbaan van het Marelplein afgesloten. Voet- en fietsverkeer kan het plein wel gebruiken en ook de markt kan gewoon doorgaan. De markt is bereikbaar via de zijde Lange Boonestraat.

De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Ongetwijfeld ervaart u overlast van de werkzaamheden. Wij vragen uw begrip hiervoor en zorgen voor een alternatieve route. Het fietsverkeer en het verkeer te voet kunnen gebruik maken van de fiets- en voetpaden.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting van het Marelplein wordt doorgaand verkeer omgeleid via de route Laan 1940-1945-Industrieweg-Mozartlaan. Bestemmingsverkeer kan aan de oostzijde tot de Lange Boonestraat doorrijden en aan de westzijde tot de Wagenstraat.