Nadat ter hoogte van de Lijndraaiersbrug nieuw asfalt is aangelegd (13 t/m 15 juni) volgt nu een tweede periode waarin een deel van het centrum van Maassluis is afgesloten. Van 27 juni tot en met 22 juli wordt betonverharding aangebracht op de rijbaan van het Marelplein (marktplein).

Onderhoud asfalt

Bij de herinrichting van het Marelplein (formele benaming: Korte Boonestraat en Marelstraat) is destijds gekozen voor drie scherpe bochten om de snelheid uit het verkeer te halen. Dit werkt goed, maar heeft wel effect op de klinkers. Doordat het verkeer veel bochten maakt, verschuiven de klinkers en ontstaan hobbels in het wegdek. Om die reden wordt de klinkerverharding vervangen door een betonverharding die wel (intensief gebruik van) het verkeer aankan. De werkzaamheden worden overdag en in het weekeinde uitgevoerd. 

Werkzaamheden Marelplein

Van 27 juni tot en met 22 juli wordt de rijbaan van het Marelplein afgesloten. Voet- en fietsverkeer kan het plein wel gebruiken en ook de markt kan gewoon doorgaan. De markt is bereikbaar via de zijde Lange Boonestraat.

De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Ongetwijfeld ervaart u overlast van de werkzaamheden. Wij vragen uw begrip hiervoor en zorgen voor een alternatieve route. Het fietsverkeer en het verkeer te voet kunnen gebruik maken van de fiets- en voetpaden.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting van het Marelplein wordt doorgaand verkeer omgeleid via de route Laan 1940-1945-Industrieweg-Mozartlaan. Bestemmingsverkeer kan aan de oostzijde tot de Lange Boonestraat doorrijden en aan de westzijde tot de Wagenstraat.