Wat is het?

Kunt u zelf niet naar het stembureau komen? Dan kunt u iemand machtigen om dit voor u te doen.

Wat moet ik doen?

Bent u zelf niet in de gelegenheid om te stemmen? Machtig dan een andere kiezer. Zo gaat uw stem niet verloren.

· U machtigt een andere kiezer uit Maassluis door de achterkant van uw stempas in te vullen en te ondertekenen. Vervolgens geeft u de stempas en een (digitale) kopie van uw ID-bewijs mee aan degene die voor u gaat stemmen.

· Wilt u iemand machtigen in een andere gemeente? Vraag een volmachtbewijs aan via de website en houdt uw DigiD bij de hand. Dit kan tot uiterlijk 17.00 uur op 12 maart 2021. Degene die u machtigt, kan de machtiging aannemen door tijdens de aanvraag ook in te loggen met zijn/haar DigiD. U kunt ook diegene eerst het aanvraagformulier laten ondertekenen, waarna u dit formulier tijdens de aanvraag upload. Het aanvraagformulier (Model L8) kunt u hier invullen en printen.

Start de digitale aanvraag voor een volmacht. (aanvragen kan vanaf 15 februari 2021)

Als u naar het stadhuis wilt komen om een volmacht te regelen, moet u eerst een afspraak maken bij het Publiekscentrum. Dit kan tot uiterlijk 17.00 uur op 12 maart 2021. U kunt digitaal een afspraak maken of bellen met telefoonnummer 14010.

Bent u zelf niet in de gelegenheid om te stemmen? Machtig dan een andere kiezer. Zo gaat uw stem niet verloren.

  • U machtigt een andere kiezer uit Maassluis door de achterkant van uw stempas in te vullen en te ondertekenen. Vervolgens geeft u de stempas en een (digitale) kopie van uw ID-bewijs mee aan degene die voor u gaat stemmen.
  • Wilt u iemand machtigen in een andere gemeente? Vraag een volmachtbewijs aan via de website en houdt uw DigiD bij de hand. Doe dit uiterlijk 12 maart 2021 tot 17.00 uur. Degene die u machtigt, kan de machtiging aannemen door tijdens de aanvraag ook in te loggen met zijn/haar DigiD of u laat diegene eerst het aanvraagformulier ondertekenen, waarna u dit formulier tijdens de aanvraag uploadt. Het aanvraagformulier (Model L8) kunt u hier invullen en printen.==> Start de digitale aanvraag voor een volmacht. (mogelijk vanaf 15 februari 2021)
  • Als u naar het stadhuis wilt komen om een volmacht te regelen, dient u eerst een afspraak te maken bij het Publiekscentrum. Dit kan tot 12 maart 2021 om 17.00 uur. U kunt digitaal een afspraak maken of bellen met telefoonnummer 14010.

Wat moet ik meenemen?

De gemachtigde neemt de volgende zaken mee naar het stembureau:

  • Een kopie van uw identiteitsbewijs. Dit mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.
  • Uw ingevulde en ondertekende stempas of een volmachtbewijs.

Contact

Publiekscentrum

tel: 14 010

e-mail: publiekscentrum@maassluis.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?