Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Er is volop ruimte om je te ontplooien. Waarden als ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken vinden wij daarbij erg belangrijk. Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 34.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Ben jij een energiek persoon, een leuke collega en steek je ook graag de handen uit de mouwen? Lees dan verder!

Voor cluster Stadsbedrijf zijn wij op zoek naar twee enthousiaste:
Vakkrachten Groenonderhoud (m/v) 
(36 uur per week)

Algemene informatie

Stadsbedrijf staat voor een nette, veilige en schone leefomgeving voor de inwoners van Maassluis. Stadsbedrijf verzorgt de openbare ruimte, afvalinzameling en reiniging en bestaat uit twee teams: team Bedrijfsbureau en team Uitvoering. Binnen het team Uitvoering zijn we op zoek naar twee vakmannen groenonderhoud.

Wat ga je doen?

Je bent onder andere verantwoordelijk voor het onderhouden, bijhouden en omvormen van het openbare groen in de gemeente Maassluis. Je hebt daarvoor voldoende kennis opgedaan via scholing en/of praktijkervaring. Je werkt binnen Stadsbedrijf met verschillende machines en (groot) materieel. Daarnaast kun je - eventueel na opleiding - ingezet worden voor het bedienen van ander materieel en apparatuur (hoogwerkers, veegwagens, tractoren, zoutstrooiers et cetera).

Wie zoeken wij?

De ideale vakkracht is iemand die:

 • houdt van zijn vak en snel nieuwe technieken leert;
 • klant- en servicegericht is, probleemoplossend en goed kan omgaan met vragen en opmerkingen van inwoners;
 • goed kan samenwerken met collega's;
 • meedenkt in hoe het beter/anders kan;
 • initiatief neemt om problemen en situaties op te lossen of te verhelpen;
 • flexibel inzetbaar is en veranderingen ziet als een uitdaging;
 • het fijn vindt om met verschillend materieel en apparatuur om te gaan, en met zorg hiermee omgaat;
 • zich mede verantwoordelijk voelt over de voortgang en kwaliteit van het werk;
 • minimaal een relevante afgeronde mbo-opleiding in de groenvoorziening heeft;
 • beschikt over praktische kennis en ervaring in onderhoud, aannemerij, groen, civiel en/of transport;
 • in het bezit is van het rijbewijs B en bereid om eventueel rijbewijs E en C te halen;
 • ervaring heeft met de bediening en het onderhouden van werktuigen;
 • in het bezit is van het VCA (is een pré);
 • naast reguliere werktijden ook bereid is om af en toe afwijkende uren te maken (denk aan feestdagen, wacht- en waakdienst, strooidienst);
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en correct is in de omgang;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan overleggen.

Wat bieden wij?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega's waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Het salaris bedraagt maximaal € 2.765,- bruto per maand (schaal 5) bij een werkweek van 36 uur. Afhankelijk van ervaring kan inschaling in de aanloopschaal (schaal 4) tot de mogelijkheden behoren. Wij bieden een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Maassluis kent de regeling voor fiscale uitruil van reiskosten via het IKB.

Daarnaast hebben wij goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding, het combineren van werk en privé en krijg je de ruimte om je rol effectief en op eigen wijze in te vullen. 

Gestart wordt met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar.

Sollicitatie

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je je thuis voelt en helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer dan nu en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten.

Verstuur je motivatiebrief en cv onder vermelding van vacaturenummer 395 vóór 4 december 2021 via het e-mailadres gemeente@maassluis.nl. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

De sollicitatiegesprekken gaan door in aangepaste vorm. Normaal zijn de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk, in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders en HR-adviseurs. Omdat dit door de coronamaatregelen niet altijd mogelijk is, bieden wij digitale alternatieven. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, nemen wij contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met vakman groen, Raymond Hoogervorst. Informatie over de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij HR-adviseur Olivia Nelom. Deze personen zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis 14 010.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.