Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt maandag 29 november 2021 een vaccinatiedag in Maassluis. Kinderen vanaf 9 jaar krijgen dan hun vaccinaties vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. 

Kinderen van 9 jaar worden uitgenodigd voor twee prikken. Eén tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en de ander tegen difterie, tetanus en polio (DTP). Meisjes krijgen in het jaar dat zij 13 worden een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie tegen het humaan papillomavirus. Voor jongeren vanaf 14 jaar is er de MenACWY-vaccinatie, tegen de meningokokkenziekte. Dit is de laatste prik uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Jeugdarts Doenja Beek aanwezig

Tijdens de vaccinatiedag zijn veel professionals van het CJG aanwezig om het prikken in goede banen te leiden. Eén daarvan is jeugdarts Doenja Beek. Zij is 10 jaar werkzaam als jeugdarts bij CJG Rijnmond, op de locatie Maassluis.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Doenja Beek krijgt tijdens haar werk regelmatig vragen van ouders over vaccineren. In een interview op de de website van het CJG beantwoordt zij veelgestelde vragen. Lees deze vragen en haar antwoorden:

Goed voorbereid met jouw kind naar de vaccinatiedag

Doenja Beek, jeugdarts CJG (Foto Centrum voor Jeugd en Gezin).