Op 23 november is de bouw gestart van 47 energiezuinige eengezinswoningen aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. De woningen zijn geschikt voor starters en gezinnen.

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Na de prachtige nieuwbouw in Sluispolder-West en het centrum, zoals de Jacob Catsstraat en de Roemer Visscherstraat, start vandaag ook de nieuwbouw aan de G.A. Brederolaan. Deze nieuwe, duurzame sociale huurwoningen zijn een aanwinst voor de stad en voorzien in een grote behoefte aan betaalbare en zuinige woningen. Naast de nieuwbouw werken we hier ook aan klimaatadaptatie: met een gescheiden rioolstelsel, meer groen in de buurt en het verhogen van het straatniveau zorgen we ervoor dat de wateroverlast bij zware buien niet meer voorkomt. Complimenten voor Maasdelta voor de investeringen in een sociale en mooie buurt! Ik wens Ballast Nedam en alle andere betrokken bedrijven een voorspoedige bouw toe!”

Energiezuinig

De nieuwe huurwoningen die energiezuinig worden uitgevoerd, zijn groter dan de woningen die er eerder stonden. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

Verwachte oplevering

De heiwerkzaamheden van de eengezinswoningen duren ongeveer 5 weken. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het derde kwartaal van 2023 aan de huurders opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.