Natuurspeelplaats Avonturis

Sinds 11 juni 2014 kent Maassluis natuurspeelplaats Avonturis die op die dag officieel is geopend. De naam Avonturis is bedacht door Jari Bierhuizer, leerling van groep 6/7 van de brede school Het Balkon. Hij won de prijsvraag die hiervoor was uitgeschreven en mocht het naambord onthullen. Sinds die tijd weten oud en jong deze unieke plek aan de Nieuwe Waterweg ter hoogte van station Maassluis-West te vinden. 

Kennis maken met de natuur

Je kunt er spelen, klimmen en klauteren, maar ook op zoek naar vlinders en vogels gaan. En ook het stromend water geeft het nodige plezier. Er is van alles te beleven. Bijpraten op de picknickplaatsen en genieten van de kinderen en het scheepvaartverkeer dat op de Nieuwe Waterweg passeert. Ofwel volop bedrijvigheid. Zorg wel voor een eigen picknickmand. En voor zover nodig is er een toiletvoorziening..

Fruitbomen en het amfitheater

Naast de vlinderstruiken telt Avonturis ook fruitbomen. Als de vruchten rijp zijn kunnen deze wordt geplukt en gegeten worden. En dan is er ook nog het amfitheater met vuurplaats. Dit kijkt uit over het water dat plaats biedt voor groepen of een kinderfeestje.

Volop activiteiten

Door het jaar heen zijn er volop activiteiten. Regelmatig verschijnen er nieuwsbrieven. Ook via facebook en youtube is er telkens nieuws te melden. 

Iets gezien of te melden

Wanneer u iets gezien hebt waarvan u denkt dat u dit moet melden, dan kan dit via het Meldpunt Buitenruimte op deze website of via de gemeente App.

Vragen, opmerkingen en informatie

Voor vragen, opmerkingen en informatie bijvoorbeeld over nieuwsbrieven en nieuwsberichten kunt u contact opnemen met Carla Brouwer van het Duurzaamheidscentrum Maassluis 010-5923819 of 06-52506053 dan wel via e-mail dcm@maassluis.nl.