Openbare toiletten

De gemeente Maassluis wil een klantvriendelijke, gastvrije en inclusieve stad zijn waar iedereen zich thuis voelt. De mogelijkheid bieden dat mensen, inwoners en bezoekers, in de stad op verschillende locaties gratis gebruik kunnen maken van het toilet, past in die visie.

Onbezorgd op pad

Uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt namelijk dat 2 miljoen buik- en blaaspatiƫnten, maar ook vrouwen, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen niet onbezorgd op pad kunnen als er geen openbare toiletten zijn.

HogeNood-app

In Maassluis wordt onderzocht of het mogelijk is gratis openbare toiletten te realiseren. Daarnaast neemt de gemeente deel aan de HogeNood-app. Dit is een landelijke app waar de toiletten - met diverse voorzieningen - kunnen worden gevonden. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk en herkenbaar door een oranje HogeNood-sticker op de deur.

Ook aansluiten?

Een aantal (horeca)ondernemers doen al mee met dit initiatief. Hoe meer ondernemers en organisaties meedoen hoe beter. Wilt u ook aansluiten? Neem contact op met de gemeente. Bijvoorbeeld via het telefoonnummer 14 010.

Downloaden

De HogeNood-app is gratis te downloaden en biedt op overzichtelijke wijze een overzicht van de locaties in Maassluis waar u gratis van het toilet gebruik kunt maken:
Google Play of Apple Store.