Inwoners van Maassluis met geldzorgen of schulden kunnen terecht bij een gratis financieel spreekuur van wijkteam VraagRaak. Een schuldhulpverlener is elke maandagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig op de Haydnlaan 3 om vragen te beantwoorden en mensen verder te helpen. Een afspraak maken is niet nodig.

Foto: schuldhulpverlener Dynthia van den Broek
Foto: schuldhulpverlener Dynthia van den Broek

Verantwoordelijk wethouder Sjoerd Kuiper: “Geldzorgen en schulden zijn helaas een zeer actueel onderwerp. We zien de kosten stijgen van zaken waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Denk aan brandstof, artikelen in de supermarkt, de energierekening. Deze ontwikkelingen raken iedereen, niet alleen mensen met een laag inkomen. Dan is het verstandig om op tijd actie te ondernemen. En niet alleen mensen die al schulden hebben, maar ook mensen die zich zorgen maken over hun financiële situatie. Tijdens dit spreekuur kunnen mensen direct aan tafel met een hulpverlener die samen met hen naar hun persoonlijke situatie kijkt.”

Schuldhulpverlener Dynthia van den Broek vult aan: “Maar liefst één op de tien huishoudens in Nederland heeft problematische schulden. En niet iedereen gaat op zoek naar hulp. Mensen schamen zich of maken zichzelf wijs dat het wel meevalt. Maar voordat je het weet lopen betalingsachterstanden snel op. En dan raak je in de schulden. Daarom nodig ik iedereen uit om langs te komen, ook voordat er problemen zijn. Want voorkomen is beter dan genezen.”