Burgemeester en wethouders bedanken ROC Albeda(externe link) en basisscholen De Groene Hoek(externe link) en De Regenboog(externe link) voor de gastlessen die zij daar konden geven tijdens de jaarlijkse Week van Respect.

Respectvol samenleven begint bij kinderen en jongeren: de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee. Tijdens de Week van Respect(externe link) staan scholen, kinderen en de samenleving in Nederland jaarlijks stil bij dit thema.

In Maassluis stonden alle collegeleden voor de klas om leerlingen te inspireren en te activeren om bij te dragen aan een samenleving waarin zij zich thuis voelen. De gastlessen gaan dit jaar over respect voor jezelf, elkaar én de omgeving. Vertrouwen is daarbij een belangrijk basiselement.

Ook eigen ervaringen werden openhartig gedeeld in de klas. Het ging onder meer over pesten, vooroordelen, sexting, uitsluiten en discrimineren. Maar ook: vuurwerk, betaalbare woningen en armoede.

Bekommer je om elkaar, juist nu. Impact maken we samen!

*
De burgemeester en wethouders geven een gastles en gaan met de leerlingen op ontdekkingsreis tijdens de Respectles ‘3x Respect’.