Zonnepanelen op dak van Stadsbedrijf

Dit item is verlopen op 11-12-2018.

Op het dak van het Stadsbedrijf van de gemeente Maassluis liggen sinds kort 160 zonnepanelen. Deze zorgen ervoor dat het Stadsbedrijf in een deel van haar energieverbruik kan voorzien. Op het stadhuis aan de Koningshoek liggen al langer zonnepanelen.

Reden is dat Maassluis een duurzame gemeente wil zijn en dus ook naar zichzelf kijkt als het gaat om mogelijkheden om energie te besparen en het terugdringen van de CO2 uitstoot door gemeentelijke gebouwen.

Led-verlichting

De gemeente past niet alleen zonnepanelen toe. Ook worden cv-ketels vervangen, zijn sensoren op lichtschakelaars geplaatst en wordt gebruik gemaakt van led-verlichting. Daarnaast worden gebouwen verder geïsoleerd.

WoonWijzerWinkel

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Daarom is het zeker de moeite waard om te onderzoeken welke mogelijkheden u heeft om een bijdrage te leveren aan een duurzamer Maassluis. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij de WoonWijzerWinkel in Rotterdam voor gratis en onafhankelijk advies.

Zonnepark

Of misschien bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u weten of uw dak geschikt is? Of u hebt geen eigen dak en wilt weten hoe u mee kunt doen in het Maassluise zonnepark dat op het bedrijventerrein De Dijk wordt gerealiseerd?

Meer informatie