Zieke iepen worden gekapt

Dit item is verlopen op 22-11-2019.

Stadsbedrijf is dinsdag 29 oktober 2019 gestart met het kappen en snoeien van bomen op verschillende plekken in Maassluis. De bomen die worden gekapt, zijn voornamelijk zieke iepen.

De bomenkap volgt op de periodieke (visuele) boomveiligheidscontroles die afgelopen zomer in Maassluis plaatsvonden. Hierbij werd in kaart gebracht welke bomen extra onderhoud nodig hebben en welke zodanig veel gevaar voor de omgeving vormen dat zij moeten worden gekapt. De zieke iepen kunnen omvallen of er kunnen grote takken uit vallen. Daarnaast is de bomenkap nodig om verdere verspreiding van de iepziekte tegen te gaan.

Kapvergunning

Ook een aantal andere bomen waarvoor een kapvergunning is afgegeven, wordt gerooid. Download onder dit bericht te volledige lijst met de te kappen bomen.

Boomonderhoud

Tegelijkertijd wordt onderhoud uitgevoerd aan weer andere bomen. Zij worden gesnoeid en ontdaan van dode takken. Dit onderhoud is ook een gevolg van de periodieke (visuele) boomveiligheidscontroles en moet takbreuk en vallend takken voorkomen.

Download