Wilt u de Maassluise luchtkwaliteit meten?

Dit item is verlopen op 18-11-2018.
Logo DCMR milieudienst Rijnmond

Wilt u met eigen ogen zien hoe de luchtkwaliteit bij u in de buurt is? En of deze in de loop van het jaar verandert? Meld u bij de gemeente aan als meter van luchtkwaliteit. Maximaal tien personen kunnen hieraan meedoen. Meedoen is gratis en eenvoudig.

DCMR Milieudienst Rijnmond meet sinds 1969 de luchtkwaliteit in de regio. Op www.luchtmeetnet.nl kunt u real-time zien waar de meetstations staan en of de luchtkwaliteit in orde is. In 2019 wordt er exact 50 jaar gemeten. Daarom nodigt DCMR 10 bewoners per gemeente uit met hen mee te meten op fijnstof.

Metingen starten in januari 2019

De deelnemers krijgen tijdens een informatieavond in december verdere uitleg en instructies. De metingen starten in januari 2019. Deelnemers mogen zelf kiezen waar ze de buitenluchtkwaliteit willen meten en krijgen van de DCMR iedere vier weken een buisje toegestuurd.

Meetbuisje

Dit meetbuisje moet iedere keer op dezelfde locatie worden opgehangen. Na iedere vier weken wordt het buisje naar de DCMR teruggestuurd. Zij laten deze analyseren en sturen de resultaten per e-mail aan de deelnemers. De proef duurt één jaar.

Luchtkwaliteit rondom uw huis

DCMR verzamelt zo data over de onze luchtkwaliteit en deelnemers krijgen een beeld van de luchtkwaliteit rondom hun huis.

Aanmelden

Wilt u aan het meten van de luchtkwaliteit bijdragen, meld u dan uiterlijk zaterdag 17 november 2018 aan via het e-mailadres milieu@maassluis.nl. Gebruik als onderwerp van de e-mail 'Meten luchtkwaliteit gemeente Maassluis' en vermeld uw naam, adres en telefoonnummer.

Uitnodiging informatieavond

U krijgt vervolgens een uitnodiging voor de informatieavond. Daarna kunt u besluiten of u wel of niet wilt meedoen. Bij voldoende aanmeldingen wordt gekeken naar een evenwichtige verspreiding over de verschillende wijken in Maassluis.