Wilt u blijven doortrappen? Fiets gezellig mee

Dit item is verlopen op 27-08-2019.

60-plussers die het leuk vinden om te fietsen en nieuwe fietsvrienden te ontmoeten kunnen zich aansluiten bij Doortrappen in Maassluis. Woensdag 17 juli 2019 is de eerste fietstocht gereden van dit project waarin 60-plussers met plezier en op een veilige manier tot op hogere leeftijd kunnen doorfietsen.

Wethouder Fred Voskamp gaf woensdag 17 juli 2019 het startschot voor de eerste fietstocht.

Coördinatoren

Het project 'Doortrappen' is een initiatief vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt in Maassluis gecoördineerd door twee enthousiaste vrijwilligers, Jan Remmerswaal (66) en Plony van Kortenhof (60).

Mooie routes

Oud-voetballer Jan Remmerswaal is door een blessure gaan fietsen en kent inmiddels veel mooie routes in de omgeving. Plony van Kortenhof speelde al langer met het idee om mensen bij elkaar te brengen op de fiets. In de gelijknamige fietsenwinkel viel haar op dat veel fietsende klanten er na bijvoorbeeld het wegvallen van een partner niet zo snel alleen op uit trekken.

Veilig blijven fietsen

De gemeente Maassluis promoot Doortrappen omdat het belangrijk is dat iedereen tot op hogere leeftijd blijft bewegen en dat dit, in dit geval fietsen, ook veilig gebeurt. Kijk voor meer informatie over veilig blijven fietsen op www.doortrappen.nl.

Tweewekelijkse tocht

Binnen het project Doortrappen in Maassluis wordt elke 14 dagen op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een fietstocht gereden. Start- en verzamelpunt is fietsenwinkel Van Kortenhof aan de Heldringstraat 101. Iedereen is welkom, deelname is gratis maar wel op eigen risico. Er is maar één regel: samen uit, samen thuis. Informatie of aanmelden via maassluis@vankortenhof.nl.

Fotobijschrift: Wethouder Fred Voskamp was aanwezig bij de start van de eerste tocht van Doortrappen (Fotograaf Peter Farla).