Wethouder Pleijsier start herinrichting buitenruimte winkelcentrum Koningshoek

Dit item is verlopen op 17-01-2018.
Afbeelding bestrating Koningshoek

Wethouder Kees Pleijsier heeft maandagochtend 8 januari het startsein gegeven voor de herbestrating van de buitenruimte van het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek.

De starthandeling vond plaats bij de hoofdentree tegenover het stadhuis.

Uitvoering in fases

Om overlast voor het winkelend publiek te voorkomen, worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. De herbestrating begint met het parkeerterrein aan de zijde van de Van Beethovenlaan. Voor de feestdagen zijn langs de Van Beethovenlaan al tijdelijk extra parkeerplekken aangelegd.

Meer parkeerplaatsen

Aannemingsbedrijf Van Dijk Maasland BV hoopt het karwei in augustus af te ronden. In totaal worden er 1060 parkeerplaatsen gerealiseerd. Dat zijn er 220 meer dan bij de start van de herontwikkeling in 2015 (840). In het kader van het duurzaamheidsprogramma van de gemeente wordt de straatverlichting voorzien van LED-lampen. Ook komen er meer bomen terug dan er gekapt worden.

Parkeren blijft gratis

Tijdens de herinrichting blijven het Stadhuis, de winkels en zoveel mogelijk parkeerplaatsen bereikbaar. Parkeren blijft gratis bij winkelcentrum Koningshoek.

Inloopavond

De gemeente organiseert samen met Van Dijk Maasland BV en Wereldhave (de eigenaar van het winkelcentrum) op 22 januari van 16.30 tot 20.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een inloopavond om bewoners uit de buurt en belangstellenden te informeren over de herinrichting van de buitenruimte en over het resterende deel van de verbouwing van het winkelcentrum Koningshoek.