Wethouder Bronsveld zet pleegouders in het zonnetje

Dit item is verlopen op 05-12-2019.

Wethouder Corine Bronsveld bezorgde maandag 4 november 2019 een bos bloemen bij een aantal pleegouders in Maassluis. Zij sprak daarbij haar waardering uit voor het goede werk van de pleeggezinnen. "Elk kind telt en verdient een kans", vindt Bronsveld.

"Daarom is het belangrijk dat alle kinderen op kunnen groeien in een veilige omgeving waar ze de kans krijgen om hun talent te ontplooien. Pleeggezinnen bieden een thuis."

Week van de Pleegzorg

De wethouder steunt de campagne van Enver om meer pleeggezinnen te werven in Maassluis. Tijdens deze Week van de Pleegzorg is er terecht aandacht voor de pleegzorg. Volgens Bronsveld zijn pleeggezinnen onmisbaar in de jeugdzorg. "Voor een kind is een veilig thuis een basisvoorwaarde. Pleeggezinnen bieden dat. Het zou geweldig zijn als meer ouders zich willen aanmelden als pleegouder. 50 pleeggezinnen in Maassluis vind ik een heel mooi streven."

Meer pleegouders nodig

Enver is één van de organisaties die in Maassluis jeugd- en opvoedhulp verzorgt. Er zijn in Maassluis meer pleegouders nodig. "Het zou toch geweldig zijn als er voor ieder kind die dat nodig heeft een pleeggezin is", zegt Bronsveld. Volgens haar verdienen alle kinderen een thuis. Momenteel bieden in Maassluis 37 gezinnen 45 pleegkinderen de kans om op te groeien in een zo stabiel mogelijke thuisomgeving. "Met dat aantal gezinnen scoren we relatief al goed, maar we hebben meer gezinnen nodig die kinderen op weg helpen", zegt de wethouder. "Wij laten zien dat Maassluis een betrokken samenleving is. Wij hebben oog voor kinderen."

Campagne

Enver start dit najaar met een campagne om ook in Maassluis meer mensen te werven die als pleegouder hun steentje bijdragen. Volgens de organisatie zijn er nog veel misverstanden over pleegzorg. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om parttime pleegouder te zijn. Ook voor alleenstaanden is het mogelijk om een pleeggezin te vormen. Onderdeel van de campagne van Enver is een voorlichtingsbijeenkomst over pleegzorg. Die bijeenkomst wordt dit najaar gehouden.

Meer informatie over pleegouder worden is te vinden op de website www.openjewereld.nu.

Fotobijschrift: Wethouder Bronsveld bezorgt bloemen bij pleegouders Franny, Marscha en Johan als blijk van waardering voor het goede werk dat zij doen.