Wedstrijd regenbestendige voortuin; dit zijn de winnaars

De uitslag is bekend, maar liefst 5 trotse tuinbezitters namen maandag 7 september 2020 hun prijs in ontvangst voor de meest regenbestendige voortuinen van Maassluis. Wethouder Fred Voskamp overhandigde de prijzen en legde uit waarop de jury de tuinen heeft beoordeeld: regenbestendigheid, biodiversiteit en innovatie.

De eerste prijs ging naar Miebeth de Horn en Pekah Kleingeld met een onderhoudsvriendelijke voortuin, waar ieder seizoen nieuwe dingen te zien zijn en regenplassen geen kans krijgen. Voorbijgangers genieten mee van deze uitbundige, fraaie tuin en geven regelmatig complimenten.

Andere prijswinnaars

De andere prijswinnaars zijn: Chris Verbrugge (2e), Gerrit van Leeuwen (3e), de heer S. Kalisvaart (4e), Dieuwke en Nico van Dijk (5e). Clema Veerman en Karin Tanesha kregen een eervolle vermelding.

Opvangen en bewaren van water

Droge, hete zomers en hevige, zware regenbuien zijn inmiddels geen uitzondering meer. Het rioolstelsel kent zijn grenzen om grote hoeveelheden hemelwater af te voeren. Daarom zet de gemeente steeds meer in op het eerst opvangen en bewaren van het water. Het rioolstelsel wordt dan minder belast en het bewaarde water kan worden gebruikt om droge gebieden te voorzien van water.

Wat u doet telt!

Ook Maassluizers kunnen hier aan meedoen door zelf zoveel mogelijk water op te vangen in de eigen tuin. Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast, het vergroot de biodiversiteit van uw tuin en ziet er ook nog eens mooi uit. Wat u doet telt!

Fotobijschrift: Wethouder Voskamp, de jury en de prijswinnaars in de regenbestendige tuin van het stadhuis (Fotograaf Annette Jansen).

Label Wat je doet telt!