Wat nu als? Denk tijdig na over ouder worden (2)

Dit item is verlopen op 09-01-2019.
Logo Wat nu als? Denk op tijd na over ouder worden!

Hoe kunt u voorkomen dat u afhankelijk wordt van anderen? Denk nu al na en zorg voor uw eigen toekomst.

U bent tussen de 65 en de 75 jaar oud. U bent vitaal en u staat midden in het leven. U wilt nu niet nadenken over hoe het is om hulpbehoevend te zijn. Begrijpelijk. Maar wat nu als u er alleen voor komt te staan?

Voorbeeld ouders Sarah

Neem het voorbeeld van de ouders van Sarah. De ouders van Sarah zijn nog gezond en actief. Ze zijn net gepensioneerd, gezond en genieten van het leven. Ze fietsen veel en gaan vaak naar de camping, waar een stacaravan hebben staan. Niets aan de hand. Maar toch maakt Sarah zich wel zorgen. 

Wie doet administratie?

Sarah: "Mijn ouders zijn eigenlijk best traditioneel. Mijn moeder kookt en doet het huishouden, mijn vader verzorgt de tuin en doet de administratie. Mijn moeder bemoeit zich hier niet mee. Dat doet je vader wel, zegt ze altijd. Maar wat nu als er plotseling iets met hem gebeurt? Zij kan niet met computers omgaan. Ze weet niet eens zijn wachtwoord."

Belangenorganisatie mantelzorgers

Mezzo, de belangenorganisatie voor mantelzorgers, heeft een gratis praatpakket voor een familiegesprek over de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.mezzo.nl/pagina/je-ouders-worden-ouder-en-nu.