Wat een octopus en afval scheiden met elkaar gemeen hebben

Dit item is verlopen op 02-03-2018.
Haal meer uit afval logo

Als u goed hebt opgelet, ziet u het gebeuren; in het straatbeeld van Maassluis neemt een paarse octopus langzaam alle containers over. Vreemd? Nee hoor, niet echt...

In Maassluis is de campagne 'Haal meer uit afval' gestart. De gemeente vraagt de komende maanden veel aandacht voor het scheiden van afval in Maassluis. In deze gemeente scheiden we al jaren afval en dat doen we goed, maar het kan nog beter. Daarom wil de gemeente Maassluis alle inwoners informeren en uitdagen om nog beter afval te scheiden.

Afval scheiden levert geld op

Door het scheiden van afval blijft de stad mooi, schoon en leefbaar. Het is ook goed voor de portemonnee, want hoe beter wij in Maassluis afval scheiden, hoe minder afval wordt verbrand. Dan kan de gemeente op termijn ook de afvalstoffenheffing verlagen. Dat is fijn voor iedereen. Helpt u mee om de afvalberg te verminderen?

Proef met keukenafval scheiden in flats

Gemiddeld bestaat zo'n 40% van het restafval van flatbewoners uit groente-, fruit- en etensresten. Dat is jammer, want dit keukenafval is nog goed bruikbaar. Het is te verwerken tot compost. Om flatbewoners te helpen beter keukenafval te scheiden, is een proefproject keukenafval scheiden gestart in drie flats aan de Van Beethovenlaan, de Merellaan en De Driemeet aan de Albert Schweitzerdreef. Bewoners hebben een kleine gft-keukenemmer (5 liter) gekregen voor in de keuken. Hierin kunnen zij het keukenafval scheiden.

Interview

Lees het interview met meneer Dautzenberg over het proefproject keukenafval: Ik ga zeker proberen om zoveel mogelijk gft-afval te scheiden.

Doet u ook mee?

Op een later moment gaat Maassluis ook een proef starten in de laagbouw in Maasluis. Als het proefproject een succes is, wordt het mogelijk uitgevoerd in heel Maassluis. Bij de gemeente hopen wij dat iedereen meedoet, waardoor het keukenafval steeds beter gescheiden wordt. Zo werken we samen aan een duurzaam Maassluis. U doet toch ook mee?

Lees meer over dit en toekomstige proefprojecten op de website haalmeeruitafval.nl.

Lever de kleurplaat in en win

Voor kinderen in Maassluis is een leuke kleurplaat gemaakt over afval scheiden. Deze zat bijgesloten in de Maassluise Courant/De Schakel van 31 januari 2018. De kleurplaat kan ook worden afgehaald op het stadhuis of is hieronder te downloaden. Kinderen die een mooie kleurplaat inleveren maken kans op één van de speelgoedbonnen. Lever de ingekleurde kleurplaat uiterlijk 1 maart 2018 in bij de gemeente Maassluis aan de Koningshoek 93.050. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Winnaars

De winnaars worden in maart bekendgemaakt. Hou de website haalmeeruitafval.nl in de gaten voor de uitslag en de prijsuitreiking. Lees op haalmeeruitafval.nl meteen ook de leuke tips over afval scheiden.

Download