Wat als de openbare verlichting niet werkt?

Dit item is verlopen op 10-03-2017.
Foto van Ziut-monteur die lantarenpaal repareert

Het kan voorkomen dat (een deel van) de openbare verlichting uitvalt. Dat is voor bewoners en de mensen die door de straat wandelen, fietsen of autorijden natuurlijk erg vervelend.

Hieronder leest u wat u kunt doen en wie vervolgens aan de slag gaan om het probleem op te lossen.

Wat doet de gemeente Maassluis?

De gemeente heeft met beheerder van de openbare verlichting Ziut en netbeheerder Stedin afspraken gemaakt over het snel in actie komen bij storingen van openbare verlichting en het melden en terugmelden van storingen.

Op de website van Stedin kunnen bewoners zien welke storingen in deze regio in behandeling zijn. Dat is te zien op de website: www.stedin.net, onder 'Storingen in mijn buurt'.

Hoe kan het dan dat het soms zo lang lijkt te duren?

Nadat u uw melding bij de gemeente heeft gedaan, gaat Ziut hiermee aan de slag. De medewerkers van Ziut lossen het probleem (mits bovengronds) binnen de afgesproken termijn op of geven de vervolgopdracht aan Stedin (ondergronds). Ook komt het voor dat de gerepareerde lamp vrijwel diezelfde avond weer stuk gaat. Het probleem zit dan vermoedelijk in de bekabeling ondergronds. Dat is vervelend. Het lijkt dan alsof er geen actie is uitgevoerd. De melding is afgehandeld en het probleem bestaat nog steeds of opnieuw. Wij horen dan graag dat het probleem zich nog steeds voordoet.

Soms brandt de verlichting overdag. In veel van deze gevallen is Stedin in de buurt aan het werk om een storing op te lossen. Het kan ook zijn dat er onderdelen in bestelling zijn om de storing te verhelpen. Hierbij is de keuze gemaakt om de verlichting dan ook overdag te laten branden in plaats van alles donker te laten.

Waarom hebben wij u nodig?

In Maasluis zijn er ongeveer 6.000 lantarenpalen en dan kan er altijd een lamp of draad stuk zijn. Regelmatig controleren wij in de avonduren of de lantarenpalen branden in de stad. Om snel het probleem op te lossen, vragen wij u om storingen aan de openbare verlichting aan ons door te geven.

Hoe geef ik een storing door?

Via onze app of elders op deze website (Meldpunt openbare ruimte) kunt u meldingen doorgeven van schade of storing van openbare verlichting in Maassluis. U helpt nog beter door meteen het nummer van de defecte lantarenpaal door te geven. Zo kan de gemeente het probleem snel en gericht melden bij Ziut of Stedin. Een lampstoring wordt doorgaans binnen veertien dagen verholpen.