Voorlichting over inbraakpreventie voor inwoners Steendijkpolder op 18 februari

Dit item is verlopen op 19-02-2020.

Misschien heeft u ermee te maken gehad: een woninginbraak. De impact hiervan is groot. Daarom is het goed te weten dat u zelf het een en ander kunt doen om uw woning 'inbraakproof' te maken. De gemeente Maassluis en de politie geven u op dinsdag 18 februari 2020 graag tips over wat u kunt doen om een inbraak te voorkomen.

De voorlichtingsavond over inbraakpreventie voor bewoners van de Steendijkpolder is in Theater Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis. De voorlichting start om 19.30 uur en duurt anderhalf uur. De inloop met een kop koffie of thee is vanaf 19.15 uur.

Schouw in Steendijkpolder

Op dinsdagmiddag 18 februari 2020 wordt tijdens een rondgang door de wijk (een schouw) gekeken welke aandachts- en verbeterpunten er in Steendijkpolder zijn op het gebied van het voorkomen van woninginbraken. De foto’s van deze punten worden 's avonds tijdens de voorlichting getoond. Daarbij worden adviezen gegeven die de kans op een inbraak verkleinen of zelfs inbraken kunnen voorkomen.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan door een e-mailbericht te sturen naar veiligheid@maassluis.nl. Vermeld of u alleen komt of met zijn tweeën. Aanmelden is niet verplicht maar wordt erg gewaardeerd.

Preventietips

Wie op 18 februari 2020 niet aanwezig kan zijn, kan op de gemeentewebsite bij Veiligheid (Preventietips) en op de website van de Rijksoverheid (www.maakhetzeniettemakkelijk.nl) ook preventietips vinden om uw woning 'inbraakproof' te maken.