Voordeuren gaan open met 'Kerstfeest in de stad'; #jebentnietalleen in Maassluis

Dit item is verlopen op 09-12-2019.
Logo Kerstfeest in de Stad

De gemeente vraagt rond de opname in Maassluis van het EO-programma 'Kerstfeest in de stad', en de daaraan gekoppelde hashtag #jebentnietalleen, aandacht voor het thema eenzaamheid.

Heel veel verenigingen, organisaties maar ook ondernemers in Maassluis hebben aandacht voor eenzaamheid en bieden activiteiten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Meld activiteiten

Heeft u ook een activiteit in Maassluis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en/of een luisterend oor wordt geboden? Meld deze via e-mail aan bij m.m.de.vette@maassluis.nl.  De gemeente verzamelt alle activiteiten tegen eenzaamheid en publiceert daarvan een overzicht.

Positieve wending

In het televisieprogramma 'Kerstfeest in de stad' dat op zondag 8 december 2019 in de Maassluise binnenstad wordt opgenomen, wordt eveneens volop aandacht geschonken aan eenzaamheid. Tijdens de lichtjestocht vertellen vijf Maassluizers wat eenzaamheid met hen deed en hoe zij daar een positieve wending aan hebben kunnen geven. Daarnaast hebben een aantal Maassluizers een plek gevonden in het koor dat tijdens de opnamen optreedt. Ook zij hebben allemaal een verhaal over hun motivatie mee te doen met het koor.

Week van de Ontmoeting

In Maassluis hebben veel inwoners tijdens de Week van de Ontmoeting (11 tot en met 18 oktober 2019) de stap al gezet om andere Maassluizers te ontmoeten en even los te komen van de eenzame situatie thuis. Dat voorbeeld is het volgen meer dan waard want eenzaamheid achter de voordeur komt helaas nog te vaak voor. De gemeente ziet de voordeuren graag open gaan en hoopt dat vele Maassluizers gehoor geven aan de oproep om activiteiten en mogelijkheden aan te melden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten want #jebentnietalleen in Maassluis.

Meelopen in lichtjestocht?

Op 8 december 2019 's avonds wordt rond de opname van 'Kerstfeest in de stad' een lichtjestocht door Maassluis gelopen. Loop ook mee want met elkaar willen we iedereen die zich wel eens eenzaam voelt zo een hart onder de riem steken. Juist met kerst. Opgeven kan via www.ervaarmaassluis.nl.

Het televisieprogramma 'Kerstfeest in de stad' wordt uitgezonden op eerste kerstdag, 25 december, vanaf 20.30 uur op NPO 1.