Vervanging kademuur Goudsteen officieel van start

Dit item is verlopen op 05-02-2020.

Met het ophangen van een bouwdoek hebben wethouder Voskamp en bestuurder Ouwendijk van Hoogheemraadschap van Delfland woensdag 15 januari 2020 het officiële startsein gegeven voor de vervanging van de kademuur aan de Goudsteen.

De kademuur verkeert in slechte staat. Dat maakt vervanging noodzakelijk. Naar verwachting is eind mei 2020 alles klaar. De omgeving rond de kade krijgt ook nieuwe bestrating. Deze vormt straks één geheel met het wegdek van de rest van de binnenstad.

Kinderkopjes

In het nieuwe wegdek wordt een vlak met kinderkopjes gelegd. Dit is een knipoog naar het verleden. Ooit maakte de Goudsteen deel uit van de Rijksstraatweg nr. 4, aangelegd door Napoleon. De kleine keizer van Frankrijk had door heel Nederland een netwerk van geplaveide wegen aangelegd om zijn legers overheen te sturen.

Winkels toegankelijk

De winkels aan de Goudsteen blijven toegankelijk voor voetgangers. Fietsers moeten afstappen en kunnen met de fiets aan de hand passeren. Parkeren op het Marelplein is gewoon mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/goudsteen.

Fotobijschrift: Wethouder Voskamp en bestuurder Ouwendijk van Hoogheemraadschap van Delfland bevestigen het bouwdoek (Fotograaf Annette Jansen).