Verkoop woningen De Kade van start

Dit item is verlopen op 20-11-2019.

Wethouder Sjoerd Kuiper (Bouwen en Wonen) heeft zaterdag 19 oktober het startsein gegeven voor de verkoop van de eerste woningen op woningbouwlocatie De Kade Maassluis.

Samen met Piet Broekhoven (voorheen productiemanager van Conline Maassluis) streek Kuiper symbolisch de vlag van Conline Coatings en hees daarna de vlag van bouwproject De Kade.

Prachtige wijk

Kuiper is enthousiast dat er weer een nieuwe fase start van de stadsontwikkeling van Maassluis. "Het is bijzonder om samen stil te staan bij het feit dat er na meer dan 100 jaar een einde is gekomen aan de coating van buizen in Maassluis. Veel Maassluizers hebben hier hard gewerkt, bij Key & Kramer en later Conline. De komende jaren wordt op deze bijzondere plek, met uitzicht over de Nieuwe Waterweg en pal naast metrohalte Maassluis Centrum, een prachtige wijk met maximaal 600 woningen gebouwd", aldus de wethouder.

Industrie naar wonen

Er wordt in Maassluis hard gewerkt aan het realiseren van woningen die voldoen aan de veranderende woonwensen van de inwoners. "De vraag naar woningen is groot in Maassluis. De transformatie van industrie naar wonen, zoals hier op De Kade past daar heel goed bij." De wethouder opende zaterdag het verkoopkantoor op de bouwlocatie.

600 woningen

De Kade Maassluis is een nieuwbouwproject voor ongeveer 600 woningen met een grote diversiteit aan woningtypes in diverse prijsklassen. 

Fotobijschrift: Wethouder Kuiper hijst samen met Piet Broekhoven de nieuwe vlag van De Kade bij het verkoopkantoor (Fotograaf Edwin Sonneveld).