Verder onderzoek naar schade aan Lijndraaiersbrug, ook Noordvliet dicht

Dit item is verlopen op 25-05-2020.

De gemeente Maassluis zet alles op alles om de Lijndraaiersbrug in de P.C. Hooftlaan zo snel mogelijk weer open te stellen voor het autoverkeer. Maandag 25 mei 2020 volgt nader onderzoek naar de schade aan het wegdeel van de brug.

Als de schade meevalt, kan de brug mogelijk woensdag 27 mei 2020 weer opengesteld worden voor auto’s en het openbaar vervoer. Voor het vaarverkeer blijft de brug langer gesloten.

Noordvliet dicht

Ook de Noordvliet (zuidzijde) is inmiddels afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting is nodig omdat veel sluipverkeer over deze kade rijdt nu de Lijndraaiersweg is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Industrieweg. Deze omleiding staat met borden aangegeven.

Grondig onderzoek

Het wegdeel van de Lijndraaiersbrug kwam zaterdagmiddag 16 mei 2020 bij het sluiten van de brug naar beneden. De brug is sindsdien afgesloten voor autoverkeer. "Uiteraard doen wij zeer grondig onderzoek naar de oorzaak van het incident en de schade aan de brug", vertelde wethouder Voskamp eerder.

Maandag is brug ook dicht voor fietsers

Maandag 25 mei 2020 wordt met een kraan het wegdeel van de Lijndraaiersbrug opgetild om nader onderzoek te kunnen doen naar de schade aan de onderzijde van de brug. Tijdens dit onderzoek is de Lijndraaiersbrug ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Zij worden omgeleid via de Wagenbrug bij de Markt.

Als het veilig kan

Alle inzet van de gemeente is erop gericht om de brug zo snel mogelijk weer open te stellen voor autoverkeer. "Dat doen wij alleen als uit alle onderzoeken blijkt dat dat veilig kan", aldus de wethouder.