Verbinding tussen partnersteden door bijzondere dichtbundel

Dit item is verlopen op 04-01-2019.

Dichters van Poëziewerkplaats Maassluis en uit partnerstad Kézdivásárhely leverden bijdragen een bijzondere dichtbundel. Burgemeester Haan nam de bundel donderdag 22 november 2018 in ontvangst uit handen van Henny Duijn-Visscher, voorzitter van Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely.

Wouter van Heiningen, directeur van Bibliotheek Maassluis Midden Delfland, en kunstenaar Joop Vaissier legden de contacten met de dichters en stelden de bundel samen. Kunstenaar Ans van de Wiel ontwierp de omslag en verzorgde de lay-out.

Voordracht

Marjolein Zandvliet-Japikse, Alie Hougee, Nanneke Beekhuis, Jaap van Oostrum, Willy de Boo en Wouter van Heiningen droegen in het stadhuis werken uit de bundel voor. Hun gedichten zijn in de bundel ook in het Hongaars vertaald.

Werkbezoek

Burgemeester Bokor Tibor van Kézdivásárhely (Roemenië) kreeg de verzamelde gedichten al in september overhandigd tijdens een werkbezoek van de stichting. Dat gebeurde in aanwezigheid van de deelnemende dichters uit zijn stad.

Verbinding

Het bestuur van de Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely spant zich in om met culturele projecten de verbinding tussen de partnersteden te bevorderen.