Veel belangstelling voor oliebollen bewoners Talmastraat e.o.

Dit item is verlopen op 16-01-2019.
Logo Bij ons in de wijk

Bewonerscommissie 'Bewoners Belangen Talmastraat e.o.' bakte zaterdag 29 december 2018 op ouderwetse wijze oliebollen in de wijk Kapelpolder. Men bakte ze met en zonder rozijnen en er waren beignets maar ook de nostalgische appelflappen.

Bewoners trotseerden de frisse wind. Met een kopje koffie en wat lekkers wachtte men geduldig tot de oliebollen klaar waren. Soms werd er zelfs een goed gesprek gevoerd en werden onderling wensen uitgewisseld. En juist ook dat laatste is de bedoeling van deze traditionele activiteit aan het einde van het jaar.

Tevreden

De actieve bewoners kregen bezoek van raadslid John Dolstra (ChristenUnie), oud-wethouder Arnold Keijzer (PvdA) en bestuursleden van Vereniging Bewoners Belangen Maassluis (VBBM). Zij namen ook enkele oliebollen in ontvangst. De bewonerscommissie kijkt tevreden terug op het oliebollen bakken dat mede door bijdragen van verschillende bedrijven in de wijk, VBBM en de gemeente Maassluis mogelijk werd gemaakt.

Container

De olliebollen werden door deze sponsors ditmaal gebakken in een container, in plaats vaan in een tent. Het maken van de oliebollen was daardoor een stuk makkelijker en veiliger.