Uitkomsten onderzoek gladheid Marelplein

De gemeente ontvangt regelmatig klachten over gladheid op de rijbaan van het Marelplein. Vrijdag 17 juli 2020 liet de gemeente de rijbaan onderzoeken. Uit het onderzoek blijkt dat de stroefheid van de gebruikte straatstenen binnen de landelijke normen valt.

Vorig jaar koos de gemeente bij de aanleg van het Marelplein voor een nieuw type straatklinker. Deze steen is vlakker dan de normale straatsteen waardoor het verkeer dat over het Marelplein rijdt minder geluidsoverlast veroorzaakt.

Minder stroef

Het onderzoek wijst uit dat de vlakkere klinkers minder stroef zijn dan de stenen die normaal worden gebruikt maar dat de gladheid van de gebruikte straatklinkers binnen de landelijke normen valt. Ondanks deze uitkomst, neemt de gemeente de klachten van weggebruikers serieus. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden de gladheid op het Marelplein aan te pakken.

30 kilometer per uur

Tot er een oplossing is gevonden geldt voor de veiligheid op het Marelplein de adviessnelheid 30 kilometer per uur. Ook worden weggebruikers met borden gewaarschuwd voor de mogelijk gladde stenen.