Uitgebreid advies voor ouders tijdens voorlichting over alcohol- en drugsgebruik

Dit item is verlopen op 31-07-2019.

Youz gaf 11 juni 2019 op uitnodiging van de gemeente Maassluis een voorlichting over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Ook lachgas en overmatig gamen kwamen aan bod.

Burgemeester Haan opende de avond. Hij uitte zijn zorgen over het toenemende gebruik van lachgas onder jongeren. Hij vertelde dat blijkt dat jongeren wel wat minder alcohol drinken maar dat het gebruik van drugs vermoedelijk toeneemt. De gemeente besloot daarom ouders te informeren over de risico’s van het gebruik van genotsmiddelen door jongeren.

Ouders

In de Koningshof waren ouders van jongeren tussen de 12 en 19 jaar aanwezig. Zij herkenden wel wat de burgemeester vertelde. Zij gaven aan het soms lastig te vinden grenzen te stellen of in gesprek te gaan met hun kind over deze onderwerpen.

Advies Youz

Jamal Arrindell van Youz gaf een uitgebreide presentatie over alcohol, drugs, lachgas en gamen. Hij legde uit hoe ouders gebruik van genotsmiddelen kunnen herkennen bij hun kind en hoe ouders hierover in gesprek kunnen gaan. Hij voegde daar aan toe dat een goed gesprek soms al een gepasseerd station is en dat er dan zelfs ‘straffen’ moeten worden opgelegd. Hij adviseerde aan de ouders om heel duidelijke regels en grenzen stellen, ook aan het gedrag van de kinderen.

Presentatie en informatie

De presentatie en aanvullende informatie van Youz zijn hieronder te downloaden. Ouders die meer informatie willen over één van deze onderwerpen kunnen ook direct bij Youz terecht via www.youz.nl.