Tweede editie Kerstfeest in de Stad strijkt neer in Maassluis

Dit item is verlopen op 09-12-2019.
Logo Kerstfeest in de Stad

De tweede editie van Kerstfeest in de Stad wordt gehouden in Maassluis. "Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor?", zegt burgemeester Edo Haan. Het evenement vindt plaats op zondag 8 december 2019 en de uitzending is op woensdag 25 december 2019, Eerste Kerstdag, op NPO 1 en via npostart.nl.

Kerstfeest in de Stad is voor zo'n miljoen kijkers elk jaar een vast onderdeel van de kerstbeleving. Artiesten zingen bekende kerstsongs en cliƫnten van het Leger des Heils vertellen aangrijpende persoonlijke verhalen. Dit jaar vormt historische maritieme stad Maassluis het prachtige decor voor dit evenement.

#jebentnietalleen

De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart - eveneens EO - doet verslag van de lichtjestocht. Een stoet met lichtjesdragers legt tijdens de uitzending een route af door de stad. Deelnemers komen aan het woord en vertellen wat kerst voor hen betekent. Kerstfeest in de Stad staat dit jaar opnieuw in het teken van eenzaamheid. Het thema is #jebentnietalleen.

Anton Pieck-achtig decor

Burgemeester Edo Haan: "Ik ben er ontzettend trots op dat Kerstfeest in de Stad in Maassluis wordt gevierd. Maassluis is daar de perfecte stad voor: we hebben een prachtige historische maritieme binnenstad. Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor? Bovendien past ook het thema #jebentnietalleen helemaal bij een stad als Maassluis. We hebben een hecht verenigingsleven met vele duizenden vrijwilligers die allemaal heel begaan zijn met onze stad en haar bewoners."

EO doet oproep voor lokale koorleden

Voor het koor is de EO op zoek naar talent uit Maassluis en omstreken. Er wordt een auditiedag gehouden waarbij deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben. De inschrijving daarvoor is geopend tot woensdag 9 oktober 2019. Om kans te maken op een auditieplek wordt een filmpje gevraagd waarin het potentiƫle koorlid zichzelf voorstelt en een stukje zingt (couplet en refrein van een liedje van de vorige editie). Ook is een korte motivatie nodig waarin de zangervaring aan bod komt.

Voorwaarden

Het koor heeft een relatief jonge uitstraling; de leeftijdscategorie is 16 tot en met 35 jaar. Daarnaast is het een voorwaarde dat koorleden wonen, werken of kerken in Maassluis of omgeving en beschikbaar zijn voor een aantal repetities vooraf aan de tv-opnames op 8 december 2019. Insturen van video en motivatie kan via het adres van de producent: kerst@mediawater.nl.

Kerstfeest in de Stad wordt in opdracht van de EO gemaakt door Mediawater. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Leger des Heils.