Tweede duofiets voor DrieMaasHave en omwonenden

Dit item is verlopen op 24-07-2019.

Wethouder Corine Bronsveld-Snoep heeft maandag 24 juni 2019 namens de gemeente Maassluis een duofiets overhandigd aan verpleeghuis DrieMaasHave.

De duofiets, een fiets waarbij twee stoelen naast elkaar zijn geplaatst, kan worden gebruikt door bewoners, hun familie maar ook door omwonenden. DrieMaasHave beschikte al over een duofiets. Deze fiets wordt inmiddels zo vaak gebruikt, zes dagen in de week, dat de gemeente heeft besloten een tweede duofiets te schenken aan het verpleeghuis.

Langer in beweging

De duofietsen zijn een uitkomst voor de bewoners omdat zij tijdens een fietstocht gemakkelijk contact kunnen leggen met de bestuurder. Deze bestuurder, in de meeste gevallen een begeleider, heeft controle over het stuur en de trappers. De bijrijder kan meetrappen, maar dit hoeft niet. De duofiets is elektrisch ondersteund. Bewoners en omwonenden kunnen zo ook op hogere leeftijd, bij dementie of met lichamelijke klachten langer in beweging blijven en gezamenlijk een tochtje maken.

Vaak bezet

Wethouder Bronsveld is blij met het succes van de duofiets. "Dit past in ons beleid om mensen langer mee te laten doen in de samenleving. Ik wens iedereen veel veilige kilometers toe en hoop dat ook deze tweede fiets vaak bezet zal zijn."

Fietsinstructie

De nieuwe duofiets kan, bij wijze van proef, door iedereen in Maassluis worden gebruikt. DrieMaasHave hanteert een pasjessysteem om de fiets uit te lenen. Het gebruik van de fiets is gratis. Wie de fiets gaat gebruiken, krijgt vooraf een korte fietsinstructie. Bel voor meer informatie met de receptie van DrieMaasHave: 010-5923488.

Fotobijschrift: Wethouder Bronsveld overhandigde de duofiets bij DrieMaasHave (Fotograaf Annette Jansen)