Testritten op Hoekse Lijn

Dit item is verlopen op 19-02-2018.

Op de Hoekse Lijn worden de komende maanden steeds vaker testritten met metro's uitgevoerd. Eerst wordt getest met één voertuig en vervolgens met één of twee voertuigen. Als dit met succes is afgerond, wordt met meerdere voertuigen de toekomstige dienstregeling getest.

Voor omwonenden en/of weggebruikers betekenen de testritten dat de overwegen regelmatig sluiten voor een tijdsduur van maximaal 10 minuten.

Test dienstregeling

De tests vinden voornamelijk tussen 8.00 en 23.00 uur plaats. Uiteindelijk wordt de beoogde dienstregeling getest en wordt met meerdere voertuigen over de gehele Hoekse Lijn gereden. De hinder voor het verkeer bij de overwegen zal dan niet groter zijn dan als de lijn uiteindelijk in gebruik is.

Verkeersregelaars

Bij de tests zijn - om verwarring te voorkomen - verkeersregelaars bij de overwegen aanwezig om het verkeer te begeleiden en te attenderen op de nieuwe situatie. Ook de verkeersborden rond de overweg worden aangepast. Als de overweginstallaties volledig werken, wordt de inzet van overwegteams beëindigd.

Calamiteiten

In geval van calamiteiten, worden de testen afgebroken om hulpdiensten vrij baan te geven.

Informatie

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het projectbureau Hoekse Lijn via 010-4894334 of ahm.bekker@rotterdam.nl.