Tentoonstelling in Koningshoek over gevolgen klimaatverandering

Dit item is verlopen op 17-12-2019.

In winkelcentrum Koningshoek is tot en met 4 december 2019 de interactieve tentoonstelling 'Klimaat in je straat' te bezoeken. Wethouder Fred Voskamp en hoogheemraad Manita Koop openden woensdag 18 september 2019 de expositie die bezoekers inspireert en adviseert over de gevolgen van klimaatverandering.

De tentoonstelling is woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur te zien in een tijdelijk vrijgekomen winkelruimte (schuin tegenover de toiletruimten).

Klimaat verandert

Het klimaat verandert. Het wordt warmer, het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. De expositie 'Klimaat in je straat' laat zien wat bewoners daarvan in hun eigen straat merken en wat zij zelf kunnen doen om de gevolgen te beperken.

Duurzaam Maassluis

'Klimaat in je straat' toont hoe bewoners hun huis, tuin en straat kunnen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Bijvoorbeeld hoe zij hun huis en tuin koel kunnen houden. En hoe zij zich kunnen voorbereiden op wateroverlast. Maar ook hoe je door meer groen en bloemen kansen geeft aan insecten en andere  diersoorten die belangrijk zijn. Zo kan iedereen bijdragen aan een duurzaam Maassluis. Alles wat je doet telt!

Interactief

De tentoonstelling is interactief en geschikt voor jong en oud. Er zijn filmpjes te zien en experimenten en doe-opdrachten uit te voeren. Over elk onderdeel van de tentoonstelling is uitleg aanwezig. Verder is er veel informatie over klimaatverandering, de gevolgen daarvan en de maatregelen die de overheid treft.

De expositie is gemaakt door Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft in samenwerking met Gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Fotobijschrift: Hoogheemraad Manita Koop (links) en wethouder Fred Voskamp openden de expositie (Fotograaf Peter Farla).